آموزش آوازعشاقانه قناری برای جفتگیری + نکات پرورش قناری
جفت نمودن قناری ها
یک نکته مهم در مسیر پرورش قناری جفت گیری و روش های آن می باشد. به منظور جفت نمودن قناری ها و نتیجه گیری بهتر رعایت شرایط زیر الزامی می باشد و در صورتی که رعایت شوند، بهترین نتیجه را به دنبال خواهد داشت :
در صورت مشاهده علایم آمادگی در هر دو قناری نر و ماده، آنها را در قفس هایی جداگانه به محلی ساکت، گرم و بدون استرس ببرید و در کنار یکدیگر بگذارید. تا واکنش آنها را نسبت به یکدیگر مشاهده کنید.
تغذیه آنها باید در این دوره کافی و مقوی باشد تا سریعتر نتیجه بگیرید و تخم های با کیفیت تری تولید نمایند. تخم مرغ آب پز، تخم کتان، تخم شاهدانه، هویج و سبزی رند شده و سایر مواد تغذیه ای که در ادامه توضیح داده خواهد شد، از مواد تتاثیر گذار در افزایش میزان تخم گذاری پرنده می باشد.
پس از اینکه اطمینان پیدا کردید که هر دو پرنده به یکدیگر علاقه و توجه نشان می دهند، می توانید آنها را درون قفس مخصوص جفت گیری و تخم گذاری بیندازید. شاید قناری ها از جفت گیری در حضور شما امتناع کنند، بنابراین بهتر است آنها را تنها بگذارید و برای افزایش درصد جفت گیری حتما چراغ اتاق را خاموش نمایید.
انتظار نداشته باشید که به محض انداختن درون قفس با یکدیگر جفت گیری نمایند، شاید قناری ماده ابتدا آمادگی نداشته باشد و با قناری ماده درگیر شود، این درگیری حتی تا ۲ الی ۳ روز نیز عادی خواهد بود، اگر درگیری آنها بیشتر از سه روز طول کشید باید آنها را از هم جدا کنید، در برخی مواقع قناری ماده نسبت به جفت قبلی خود وفادار مانده و از جفت گیری با جفت جدید امتناع می کند. برای جلوگیری از بروز چنین اتفاقاتی باید قناری های مولدی داشته باشید که چندین سال در کنار یکدیگر بوده و کاملا به یکدیگر عادت کرده باشند و همه ساله با فرا رسیدن موقع جفت گیری آنها را با هم جفت کنید، در این صورت احتمال نزاع و درگیری نیز از بین خواهد رفت.
لطفا توجه فرمایید که حمله قناری نر به قناری ماده ممکن است خطرناک باشد زیرا قناری نر نسبت به قناری ماده خشونت زیادی از خود نشان می دهد و احتمال آسیب دیدگی پرنده ماده وجود دارد. در برخی مواقع دلیل عدم آمادگی قناری ماده برای جفت گیری عدم وجود لانه مناسب می باشد و یا ممکن است قناری ماده مشغول آماده کردن لانه باشد که در این حالات ممکن است توسط قناری نر مورد حمله قرار گیرد و این وظیفه شماست که از نزاع بین آنها جلوگیری کنید.
اگر دیدید که قناری ماده در حال چاله درست کردن می باشد، یا در صورت وجود لانه در قفس دائما به درون لانه می رود باید به موفق بودن عملیات جفت گیری واقف شوید، زیرا قناری ماده در شکم خود دارای تخم است و به زودی می خواهد آن را به دنیا بیاورد. هر قناری ماده معمولا بین ۳ الی ۶ تخم می گذارد و در صورت خوابیدن قناری بر روی تخم ها، جوجه ها پس از ۱۴ روز از تخم بیرون خواهند آمد.
برای جلوگیری از زخم شدن قناری ها حین درگیری یا جفت گیری ، بهتر است ناخن های آنها را کوتاه کنید. هم چنین به منظور افزایش میزان باروری و انجام جفت گیری موفق بهتر است پرهای قسمت کلواک پرنده را ببرید، البته مواظب باشید که به پرهای زیر شکم پرنده آسیب نرسد زیرا در صورت کنده شدن پر های زیر شکم پرنده ممکن است جفت گیری موفقی نداشته باشند.
در برخی مواقع ممکن است که قناری ماده از نوع رنگ یا خلق و خوی قناری نر خوشش نیاید و از جفت گیری با او امتناع بورزد، در این صورت بهتر است برای موفقیت در کار چراغ ها را خاموش کنید و قناری ماده را در تاریکی مطلق وارد قفس قناری نر بکنید. ولی به هر حال اگر باز به نتیجه نرسیدید بهتر است انتخاب را به قناری ماده واگذار کنید و اجازه دهید تا خودش قناری نر را انتخاب کند.