آموزش بافت موتیف ماندلا و دوخت آن
نحوه اتصال قطعات در قلاب بافی
2015/07/25بانو ادمینLeave a comment
نحوه اتصال قطعات در قلاب بافی توسط بانو دیباج در سایت مابانو
برای اتصال قطعات قلاب بافی شده، از دو روش میتونیم استفاده کنیم:
۱) اتصال با نخ و سوزن
این روش بیشتر برای قطعاتی که باید کاملا بهم متصل بشن به کار میره.
۲) اتصال بوسیله گرههای قلاب بافی
از این روش هم مثل روش قبل برای اتصال کامل دو قطعه و هم برای اتصال قطعات توری شکل و…برای حفظ حالت کلی بافت و مشخص نشدن درزهای ایجاد شده استفاده میشه.
تکنیکهای اتصال قطعات با سوزن و نخ:
۱) با استفاده از دوخت برگشت(backstitch):
برای قطعاتی که لبههای نامنظم دارند مثل اتصال آستینها به کار میره. دو قطعه رو از سمت رو به روی هم قرار میدیم و پشت بافت یعنی سمتی که تمایل نداریم دیده بشه به طرف ماست.
از سمت راست کار سوزن رو از جلو وارد بافت کرده و شروع به دوخت برگشت میکنیم:
photo_2015-07-17_23-11-24
۲) با استفاده از کوک شلاقی (whipstitch):
قطعات رو از سمت رو، به روی همدیگه قرار میدیم و سوزن رو از سمت پشت وارد قسمت بالایی اونها میکنیم. سوزن و نخ رو بیرون کشیده و مجددا سوزن رو از سمت پشت بافت وارد میکنیم و تا انتها به همین شکل عمل میکنیم:
photo_2015-07-17_23-11-29
۴) دوختن لبههای بالایی:
از این روش برای دوختن و اتصال لبههای بالایی گرههای دو قطعه استفاده میشه و بعنوان مثال برای دوخت درزهای سرشانه مناسبه.
دو قطعه رو به صورتی که روی بافت به سمت ما باشه و لبههای بالایی گرهها در کنار هم قرار بگیره، قرار میدیم. سوزن رو فقط از یک حلقه ( loop) (نزدیکترین حلقه به درز) از بالای اولین گره رد کرده وارد ۱ حلقه (نزدیکترین به درز) از بالای گره مقابلش در قطعه دیگه میکنیم . سوزن رو وارد ۱ حلقه از بالای گره بعدی در قطعه اول کرده و به همین صورت دوخت رو ادامه میدیم.
photo_2015-07-17_23-11-32
تکنیکهای اتصال بوسیله گرههای قلاب بافی:۲
۱) با استفاده از بافت نامرئی:
دو قطعه رو از سمت رو به روی هم قرار میدیم. قلاب رو از گوشه سمت راست وارد هر دو قطعه میکنیم و نخ رو که در زیر هر دو قطعه قرار گرفته با قلاب میگیریم و از هر دو قطعه بیرون کشیده یک بافت نامرئی ایجاد میکنیم. مجددا قلاب را وارد گره بعدی از دو قطعه کرده نخ را گرفته بیرون میکشیم و بافت نامرئی بعدی را ایجاد میکنیم و تا آخر به همین صورت ادامه میدهیم:
photo_2015-07-17_23-11-35 photo_2015-07-17_23-11-38
۲) با استفاده از پایه کوتاه :
برای قطعاتی با لبه صاف استفاده میشه. دو قطعه رو از سمت رو به روی هم قرار میدیم. (میشه پشت دو قطعه هم بهم باشه و پایه کوتاه ها رو بر روی بافت ببافیم. البته در این حالت درز از رو برجسته و مشخص میشه) قلاب رو وارد اولین گره از هر دو قطعه کرده نخ رو از زیر می گیریم و با قلاب بیرون میکشیم. مجددا قلاب رو وارد کرده نخ گرفته بیرون میکشیم حالا دو حلقه بر روی قلاب وجود داره نخ رو با قلاب گرفته از هر دو حلقه روی قلاب عبور داده یک پایه کوتاه میبافیم و این کار رو تا آخر ردیف ادامه میدیم. (میشه هم از اول یک گره خفت ایجاد کرده روی قطعات بافت قرار داده قلاب رو وارد اولین گره از هر دو قطعه کرده و شروع به بافت پایه کوتاه کنیم.):
photo_2015-07-17_23-11-42
۳ ) بوسیله ترکیبی از زنجیره و پایه کوتاه( یا بافت نامرئی) و یا اتصال ضمن بافت آخرین ردیف الگو :
برای اتصال موتیفهای شکل دار یا قطعات توری و…به مظور حفظ شکل کلی بافت و مشخص نبودن درزها.
مثل نحوه اتصال موتیفها در طرح شال گلدار با استفاده از موتیفهای چهارگانه
در این حالت موتیف ها رو ضمن بافت به یکدیگر متصل می کنیم. مثلا در این برای بافت موتیف ۲ بجای زدن ۵ زنجیره، (۲ زنجیره، ۱ پایه کوتاه به قسمت مقابل از موتیف شماره ۱، و ۲ زنجیره) می زنیم. به این ترتیب ضمن بافت موتیف، به موتیف قبلی متصلش می کنیم.