آموزش تریک(شیرینکاری) به سان کانور
تغذیه مناسب و اهمیت آن
متاسفانه در میان پرنده فروش ها و جامعه پرنده داران سنتی باب شده که بعنوان ۹۰% غذای طوطی، تخمه آفتاب گردان در اختیارش می ذارن. تخمه آفتاب گردان به علت ۵۵% چربی که داره در دراز مدت باعث مریضی هاي کبدی و مرگ طوطی شما می شه.
ضمنا طوطی ها در طبیعت بخش اصلی غذاشون رو میوه و دانه هاي کم چرب و متنوع تشکیل می ده و گرچه این تخمه هاي آفتاب گردان رو خیلی دوست دارن ولی شما باید مصرف تخمه رو به شدت محدود کنید و در عوض از سبزیجات، میوه ها و حبوبات بهرهگیری کنید.
از طرف دیگه برخی غذاها برای طوطی حکم سم رو دارن و اگر بهشون داده بشه می تونه بسرعت طوطی رو بکشه، مثل میوه آووکادو. لطفا برای اطلاعات دقیق در این مورد دو تاپیک زیر رو مطالعه کنید و فراموش نکنید که مهم ترین فاکتور در نگه داری از یک طوطی تغذیه سالم و مناسب اون هست.
– تغذیه طوطی سانان«غذا هاي مجاز و غیر مجاز»
– غذا هاي هرروز طوطی شما
شرایط استراحت طوطی
برای نگه داری صحیح از طوطیمون، باید سعی کنیم تا حد امکان شرایط زندگی طبیعی رو برای این موجودات دوست داشتی فراهم کنیم. خواب پرندگان در طبیعت، از غروب آفتاب شروع و تا طلوع آفتاب روز بعد ادامه داره. در نواحی استوایی که بیشتر طوطیها از اونجا می یان این زمان حدود ۱۲ ساعت در شبانه روز می شه.
برای حفظ سلامتی، آرامش و نشاط طوطی، باید سعی کنید شرایط برای خوابیدن بین ۱۰ تا ۱۲ در شب رو برای طوطی فراهم کنید.
پس لازمه به چند نکته زیر دقت کنید:
۱- طوطیتون رو جایی از خانه بذارید که نزدیک به تلویزیون و لوازم پر سر و صدا نباشه.
۲- مکان هایي که شما و اعضای خانواده شب ها تا دیروقت اونجا هستین و چراغهاش روشن هست بهیچ وجه برای طوطی مناسب نیست.
۳- مکان هایي که بچه هاي کوچیک در اونجا بازی می کنن برای طوطی مناسب نیست.
۴- زمان خواب طوطی باید منظم باشه، یعنی هر شب در حوالی ساعت مشخصی باید محل خواب طوطی رو تاریک کنید و حتی الامکان از هر سر و صدایی در اونجا پرهیز کنید که طوطیتون بتونه استراحت کنه.
مفید نتیجه این که شما باید هر شب در یک ساعت مناسب«۸ یا ۹ شب» محیط رو تاریک کنید. اگر به هر علت شرایط تاریک کردن رو نداشتید، مجبورید که دراون ساعت خاص، قفس پرنده رو بطور کامل با یک ملحفه یا کاور بپوشونید و صداهای اطراف قفس رو به حداقل برسونید. در اینصورت باید صبح در حود ساعت ۷-۸ کاور رو بردارید تا طوطیتون فعالیت هرروز خودش رو شروع کنه.
همه چیز در مورد طوطی سبز
توانایی سخنگویی و رام شدن
اگر تونستید سن و جنسیت طوطیتون رو درست تشخیص بدین باید به چند نکته زیر دقت کنید:
۱- طوطی تا زمانی که بالغ نشده می تونه کاملا رام بشه و حرف زدن یاد بگیره.
۲- طوطی هاي بالغ رو می شه به سختی رام کرد«نه بطور کامل» ولی احتمال حرف زدنشون نزدیک به صفر هست. گرچه اگر طوطی بالغی داشته باشیم که در زمان جوجگی چند کلمه بهش یاد دادن، هم اکنون هم می تونه کلمات بیشتری یاد بگیره.
۳- توانایی حرف زدن و رام شدن در طوطی هاي نر و ماده فرق چندانی نداره. هرچند که گفته می شه نرها باهوشتر هستن ولی شاید شما هیچ وقت نتونید این تفاوت رو حس کنید.
۴- ملنگو از حدود ۸ ماهگی و شاه طوطی از حدود ۶-۷ ماهگی حنجره شون بطور کامل شکل می گیره و می تونن کلمات رو تقلید کنن.
حالا شمایی که دنبال خرید طوطی هستید، با دقت به نکات بالا برترین خریدی که می تونید داشته باشید اینطوری هست:
۱- طوطی بالغ وحشی اصلا نخرید.
۲- نابالغ«جوجه» وحشی خوبه و هرچه سنش پایینتر باشه بهتره.
۳- طوطی بالغی که حرف می زنه ایرادی نداره، چون باز هم می تونید کلمات بیشتری بهش یاد بدین.
۴- جوجه سرنگی نتیجه خیلی خوبی می ده، به شرطی که بتونید از پس سختی چندان بزرگ کردنش بر بیاین. جوجه سرنگی حدود ۷۰% مرگ و میر داره.
۵- طوطی بالغی که سرنگی بزرگ شده و بهش حرف زدن هم یاد دادن مورد خیلی بینظیر هست.
۶- جوجه اي که سرنگی بزرگ شده فوق العاده هست و اگر حرف هم نزنه، خودتون می تونید بهش یاد بدین.
رام و دستی کردن طوطی
رام کردن طوطی به چه معنیه؟ آیا اگه طوطی روی دست ما بشینه یا بره روی شونمون یعنی رام شده؟
وقتی در مورد حیوانات وحشی اصطلاح رام کردن رو بهرهگیری میکنیم، منظورمون مطیع کردنشون برای نوعی بهره کشی از اونهاست.
مثلا اسب هاي وحشی رو رام می کنن تا ازشون سواری بگیرن، یا یک شیر وحشی رو رام می کنن تا در سیرک براشون نمایش بده.
حتما دیدین که یک کمند دور گردن اسب وحشی می اندازن و اینقدر می کشن و شلاقش می زنن و تاخت و تاز می کنن که اون حیوون خسته و تسلیم می شه… یا جسارتا دیدین که در فیلم ها برای حرف کشیدن از یک آدم سرش رو داخل آب فرو می برن که تسلیم بشه و حرف بزنه…
دوستان عزیزم، برخلاف مواردی که گفتم هدف از رام کردن طوطی بهره کشی و مطیع کردنش نیست طوطی یک پرنده بسیار عاطفی و باهوشه که قراره نقش رفیق و همدم ما رو بازی کنه، قرار نیست از ما بترسه و به زور شلاق و ترس و وحشت روی دست و شونه ما بشینه.
این مثال ها رو زدم چون اگر از یک پرنده فروش بخواهید که طوطیتون رو براتون رام کنه با کمال میل و ظرف ۲۴ ساعت اینکار رو براتون انجام می ده اما چطوری؟ به همون روش شلاق و ترسوندن و سر زیر آب فرو کردن…
باید بدونید که روش اصولی برای رام کردن طوطی سانان بسیار لطیف و تدریجیه. ایجاد حس اعتماد، دوستی و رفاقت در طوطی نسبت به صاحبش فقط و فقط با حوصله و ملایمت بدست می یاد.
شما باید طبق روشی که خدمتتون می گم و در مدت حدود ۳ ماه طوطیتون رو رام کنید. گذشته از گفتن روش به چند نکته زیر دقت کنید:
– طوطی ها معمولا تمایل ندارن با چندین نفر از اعضای خونه رابطه خوبی برقرار کنن. ولی شما می تونید با دادن آگاهی لازم به اعضای خانوادتون در مورد این که چطور با طوطی ارتباط خوبی برقرار کنن، کاری کنید که اونها هم بتونن حداقل ارتباط لازم رو با پرنده داشته باشن که در نبود شما به پرندتون بد نگذره و ازش مراقبت لازم انجام بشه.
– نگه داری بیش از یک پرنده در یک قفس یا حتی یک اتاق باعث می شه شما پیروز به رام کردنشون نشین یا کارتون بسیار سخت و طاقت فرسا بشه. پرنده اي که همنوع خودش رو ببینه و باهاش ارتباط برقرار کنه، دیگه به خوبی با انسان دوست نخواهد شد. پس رام کردن چند پرنده در کنار هم منتفی هست و ما در موردش حرفی نمیزنیم.
– رام کردن رو طبق مراحل گفته شده انجام بدین و از کارهای دیگه مثل گرفتن طوطی با دست و حوله یا ترسوندن طوطی جدا پرهیز کنید که جز عصبی شدن و ترس بیشتر هیچ فایده دیگه اي نخواهد داشت.
-در مراحل رام کردن بهرهگیری از دستکش و امثال اون ممنوعه. دستکش هم استرس بیشتری به طوطی وارد می کنه و هم باعث می شه طوطی بعدها دست بدون دستکش رو نپذیره و بهش حمله ور بشه. پس شما باید با دست بدون محافظ مراحل رام کردن رو انجام بدین.
مراحل رام کردن طوطی:
۱- برای یک هفته الی ۱۰ روز از زمان وارد شدن طوطی به خونه کاری باهاش نداشته باشید. فقط آب و غذا. از دور و خیلی ملایم هم باهاش صحبت کنید و سوت هاي ملایمی براش بزنید. هروقت کنارش راه می رید اصلا حرکات ناگهانی و سریع انجام ندین. خیلی ملایم
۲- یه گوشه پرت و خلوت خونه نگذارینش جایی باشه که اعضای خونه چندان ازکنارش رد بشن و بیشتر اوقات روز اعضای خانواده رو ببینه ولی همونطور که گفته شد بهش کاری نداشته باشید.
۳- بعد از این یک هفته نوبت غذا دادن با دسته شما به مدت ۵-۶ ساعت غذارو از داخل قفسش برمی دارید تا گرسنه بشه. بعد آروم از بیرون قفس و نزدیک چوب نشیمنگاهش یک تیکه سیب«هرچه تکه بزرگتری باشه بهتر هست» رو وارد قفس کنید. بی حرکت باشید و یک مقدار آروم باهاش صحبت کنید. باید اینقدر صبوری به خرج بدین تا بیاد و سیب رو بگیره. این مرحله رو ۲ هفته ادامه بدین.
۴- حالا وقتشه که در قفس رو باز کنید و اینبار سیب رو ببرید داخل قفس که بیاد و بگیره. یعنی همون مرحله ۳ رو اینبار با دست داخل قفس انجام بدین.چند روز تکرار کنید تا پیروز بشین و طوطی به اینکار عادت کنه.
۵- نوبت به بیرون اومدن طوطیه. ولی قبلش حتما باید طبق قاعده شاه پرهای طوطی رو کوتاه کنید«قاعدش رو جلوتر توضیح دادیم». در بالای قفس رو باز کنید که طوطی بیاد بیرون از قفس. اینکار رو چند روز تکرار کنید تا ترس بریزه، در همون زمانی که روی قفس هست سعی کنید بهش نزدیک بشین و سیب یا تخمه رو با دست بهش بدین.
۶- حالا باید سعی کنید نوازشش کنید. نوازش باید از منقار طوطی شروع بشه. اگر گاز گرفت دستتون رو نکشید و فریاد هم نزنید. لازمه که درد رو تحمل کنید تا خودش رها کنه. اینطوری کم کم گاز گرفتن رو ترک می کنه. باید این مرحله رو هم چندین روز انجام بدین که ترسش کاملا بریزه.
۷- حالا نوبت لمس کردن سر طوطیه سعی کنید آروم روی سرش رو لمس کنید.
روی دست آوردن
این فکر که طوطی هاي رام حتما روی دست هم می یان کاملا غلطه طوطی هاي رام باید روی دست اومدن رو آموزش ببینن. طوطی علم غیب نداره که بدونه منظور شما از این که دستتون رو جلوش میبرید اینه که بیاد روی دست شما بشینه. گاهی اوقات می شه به سادگی و با نزدیک کردن دست و فشار دادنش به سینه طوطی اینکار رو انجام داد و گاهی لازمه به روش خاصی طوطی شما یاد بگیره که روی دست شما بیاد.