آموزش خورش اصیل ومعروف گیلان مرغ ناردونی مناسب شب یلدا
آموزش خورش اصیل ومعروف گیلان مرغ ناردونی مناسب شب یلدا
خورش ناردون، خورش ناردونی یا مرغ ناردونی همه از اسمهای یک غذای لذیذ محلی شمالی است که با شروع فصل انار بیشتر طبخ میشود. البته قابل ذکر است خورش ناردون در تمام فصول سال قابل طبخ است، معمولا در خطه شمال کشور دانه انار خشک شده برای مصارف مختلف عرضه میشود.
خورش ناردون یکی از غذاهای محلی استان مازندران است که بیشتر به غذای شب یلدا شمالی معروف است. البته این غذا در نقاط مختلف شمال کشور نیز با نامهای مختلفی مثل : سیر انار یا پیاز انار تهیه میشود. معمولا بصورت رسمی یا برای مجالس از گوشت اردک یا غاز برای طبخ این خوراک استفاده میشود اما بصورت عام از مرغ بیشتر استفاده میکنند.
کلمه ناردون به معنای “دانه انار” میباشد و اسم محلی این غذا “کرک انار تیم پهلو” است که به خاطر سخت بودن تلفظ آن به خورش ناردون معروف شده است. همانطور که میدانید دستور تهیه آشپزی مخصوصا غذاهای محلی در هر آبادی یا حتی هر خانواری متفاوت است، اما در این مطلب سعی کردهایم دستور تهیه مطلوبتری را منتشر نماییم.
مواد لازم : (برای ۴ نفر)
مرغ متوسط۱ عدد (از اردک یا غاز هم میتوانید استفاده کنید)
انار ترش یا ملس۳۵۰ گرم
پیاز متوسط۳ عدد
رب انار۲ قاشق غذاخوری
شکربه مقدار لازم
سیر ۳ الی ۴ حبه
نمک و فلفل و زردچوبه به میزان لازم
دستور تهیه :
مرغ رو با یکی دو حبه سیر و آب و نمک فلفل بگذارید بپزد و در آخر پخت مرغ باید به اندازه نصف مقداری که آب ریختهاید، آب داشته باشد و خشک نشود، چون از آب آن درون خورش میتوان استفاده کرد. اگر از اردک یا غاز استفاده میکنید اول باید غاز یا اردک را درون روغن با حرارت ملایم سرخ کنید و بعد بگذارید با ۳–۴ حبه سیر و ادویه بپزد.
پیاز را خیلی ریز خورد کنید و سرخش میکنید. می توانید بنا به ذائقه ۵–۶ عدد آلو هم به پیاز داغ اضافه کنید. (البته بعد از اینکه آلو را خیس کردید) زردچوبه را به پیاز داغ اضافه کنید. انار را هم اضافه کنید و تفت بدهید و بگذارید کمی تفت بخورد تا رنگ انار تیره شود. بعد از چند دقیقه حالا آب مرغ را به مواد اضافه کنید و حرارت را کم بنمایید تا آرام بپزد. نیم ساعت زمان که گذشت، نمک و فلفل رو اضافه کنید. ترشی غذا رو اندازه بگیرید اگه خیلی ترش بود رب انار اضافه نکنید اگه ترش نبود میتوانید ۱ قاشق غذاخوری رب انار را با ۲ قاشق غداخوری شکر مخلوط کرده و به خورش بیافزایید. رب انار غذا ر غلیظتر میکند. اکنون مرغ را به خورش اضافه کنید اگه آب کم بود یک استکان آب جوش به آرامی اضافه کنید و بگذارید تا خوب بپزد و جا بیفتد. لازم به ذکر است اردک و غاز زمان بیشتری برای طبخ نیاز دارد. نمک فلفل را هم به اندازه اضافه کنید. خورش ناردون آماده است. نوش جان