آموزش قدم به قدم درست کردن نون خامه ای شیرینی تر
اگر بار اوله که نون خامه ای درست می کنید جای نگرانی نیست. تهیه این خمیر نیاز به تمرین و تکرار داره.
نکات زیر را رعایت کنید حتما نون خامه ای شما پف کرده، توخالی و خوب میشه:
1- یکی ار مراحل مهم ساخت خمیر داغ زدنه. ینی زمانی که آرد را به کره و آب یکباره اضافه می کنید، باید سریع هم بزنید تا آرد در مایع کامل مخلوط شده و مثل حلوا یک گوشه جمع بشه.
کره حتما باید هم دمای محیط باشه. کره سرد را با آب حرارت ندید. تا گوشه ظرف آب و کره قل زد آرد را اضافه کنید. اجازه ندید آب بجوشه و بخار بشه.
به محض یکدست شدن خمیر حرارت را خاموش کنید. اگر خمیر زیاد حرارت ببینه به روغن میفته و نون توی فر تغییر شکل میده.
2- وقتی خمیر ولرم هست تخم مرغ ها را اضافه کنید. ینی وقتی به خمیر دست می زنید حرارت را احساس کنید. خمیر سرد نباید باشه و داغ هم نباشه.
بهتره تخم مرغ را با دست مخلوط خمیر کنید. بهتره از همزن استفاده نکنید. اگر هم با همزن مخلوط می کنید از سری خمیرگیرش استفاده کنید.
تخم مغ ها باید دانه دانه به خمیر اضافه بشن.
3- فر را از قبل داغ کنید. خمیر باید در فر داغ قرار بگیره تا به خوبی پف کنه.
4- اگر خمیرتون به خوبی هم زده نشده باشه ممکنه نونها ترک بخوره.
5 – خمیر قبل از ریختن در قیف باید براق و چسبنده باشه.
6 – وقتی شیرینی پف کردن و مغز پخت شد از فر بیرون بیارید.
7 – تخم مرغ هاتون باید تازه باشن. زمانی که تخم مرغ ها را اضافه کنید می تونید کمی وانیل یا یک قاشق گلاب یا کمی رنده پوست لیمو ترش اضافه کنید.
8 – خامتون حتما فرم گرفته باشه. اگر خامه صبحانه استفاده می کنید، کمی پودر خامه یا ژلاتین بزنید.
9 – اگه خمیر خوب توی فر پف نمی کنه وبعد از درآوردن از فر شیرینی حالت خمیری داره و نرمه. این اتفاق وقتی میوفته که حین داغ زدن، کل آب موجود بخار نشده و در واقع خمیر شُل بوده. برای تِست کردن این مسئله قاشق باید توی خمیر داغ زده وایسته و نیفته. در این حالت یعنی آب کاملا بخار شده.
10 – اگه ترک های روی نون خامهای خیلی زیاده، آرد توی خمیر به طور یکدست پخش نشده. خمیر باید قبل از ریختن روی سینی شیرینی کاملا هم زده شده، یکدست و براق باشه.
11 – اگر وقتی خمیر را توی قیف می ریزید خوب از ماسوره رد نمی شه و فرم نمی گیره. علت این اتفاق، نحوه ی اضافه کردنه تخم مرغه. تخم مرغ باید کم کم اضافه شه.
بعد از اضافه کردن، اول خمیر به شکل تیکه ای درمیاد که کاملا طبیعیه ولی باید تا زمانی که خمیر یکدست و نرم شه به هم زدن ادامه بدید و بعد دوباره تخم مرغ اضافه کنید.
در صورتی که مواد رو درست مخلوط کنید خمیر غلظت مناسب برای فرم دهی رو داره.