آواز زیبای قناری خوش لهجه
پرورش قناری » تغذیه قناری شامل دوره های مختلفی می شود و در هر دوره باید غذاهای خاصی را به قناری بدهید که موارد زیر را شامل می شود :
هنگامی که جوجه ها به دنیا آمدند تا ۱۲ ساعت نیازی به تغذیه نخواهند داشت، زیرا می توانند از مواد مغذی موجود در بدن خود تغذیه کنند، دمای محیط آنها باید بین ۳۵ الی ۳۷ درجه سانتی گراد باشد تا دچار بیماری نشوند، برای این منظور می توانید از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید. هم چنین محیط پرورش آنها باید کاملا مرطوب باشد، برای تامین رطوبت محیط می توانید ظرف آبی را زیر لامپ مادر مصنوعی بگذارید تا آب را تبخیر کند، ولی در حالت دقیق تر و پیشرفته تر می توانید از لامپ مادر مصنوعی استفاده کنید.
پس از گذشت این ۱۲ ساعت می توانید از پوره دانه گندم، تخم مرغ آب پز شده، سیب زمینی پخته شده، جوانه انواع دانه ها، ذرت خرد شده برای تغذیه آنها استفاده نمایید، نان خیس شده، برنج پخته شده و له شده، هویچ پخته شده و رنده شده نیز باید به آنها داده شود. از تغذیه جوجه ها با غذای تکراری خودداری کنید زیرا موجب تلف شدن آنها خواهد شد و وعده های مختلفی را برای آنها در نظر بگیرید. این دوره بسیار حساس می باشد و باید به شدت از جوجه ها مراقبت کنید، اگر از روش جوجه کشی طبیعی استفاده کرده اید، جوجه ها باید در کنار مادرشان باشند.
تا ۴ هفته می توانید جوجه ها را به همین منوال تغذیه کنید و دمای محیط آنها در طی این ۴ هفته باید ثابت و در دمای ۳۷ درجه سانتی گراد باشد. پس از گذشت ۴ هفته می توانید آنها را به محیط عادی ببرید و در دمای ۲۲ الی ۲۶ درجه سانتی گراد نگه دارید. در این مدت می توانید آنها را با انواع دانه ها مانند تخم کتان، تخم ارزن، بذر انواع سبزیجات مانند شاهدانه، خرفه، کلم، گیشنیز، شلغم و … تغذیه کنید. کاهو، کلم، کدو، سیب، هویج، هلو، شلیل، لیمو شیرین و … نیز تاثیر زیادی در رشد جوجه ها دارد. در این دوره باید از مواد له شده کمتری به آنها بدهید و تخم مرغ آب پز را به سه بار در هفته کاهش دهید، لطفا توجه فرمایید که برخی از جوجه ها رشد کمتری دارند بنابراین اگر مشاهده نموید که به رژیم غذایی جدید خود هنوز عادت ننموده اند، باید این دانه ها را آسیاب کنید و ترکیبی از آنها را به جوجه ها بدهید.
استفاده از انواع مکمل های خوراکی و مولتی ویتامین ها نیز تاثیر بسیار زیادی در رشد جوجه ها و قوی شدن بدن آنها دارد. بهتر است به صورت هفتگی به آنها مولتی ویتامین و مکمل خوراکی بدهید. هم چنین دانه کافشه تاثیر به سزایی در پردرآوری جوجه ها دارد، از این دانه غافلذ نشوید. به منظور هضم بهتر غذا، بهتر است همراه دانه های پودر شده و یا سایر دانه ها، مقدار بسیار کمی سنگ ریزه بریزید، به دلیل اینکه قناری و جوجه ها فاقد دندان هستند. برای هضم بهتر غذا از سنگ ریزه های درون سنگدان خود استفاده خواهند برد.
در تغذیه جوجه ها دقت کنید که از مواد خوراکی بسیار شور و بسیار چرب خودداری کنید چون باعث ایجاد اختلال در سیستم گوارشی پرنده شده و او را با بیماری های قلبی و کبدی مواجه خواهد ساخت. هم چنین وجود کف دریا در قفس پرنده ضروری می باشد زیرا این ماده منبع بسیار خوبی از کلیسم است و قناری مادر و جوجه ها با تغذیه از آن به استحکام بدنی بالایی خواهند رسید.
میزان روشنایی محیط پرورش جوجه ها نه باید کم باشد و نه زیاد ؛ اگر این نور زیاد باشد جوجه ها و قناری مادر در طول روز احساس خستگی خواهند کرد در تغذیه و رشد آنها نیز اخلال ایجاد خواهد شد. روزانه ۱۲ الی ۱۵ ساعت نور رسانی کافی می باشد.
وقتی اقدام به پرورش قناری میکنید بایست بدانید که ، یک قناری در سن ۹ ماهگی به بلوغ کامل جسمی و جنسی خواهد رسید و در این دوره تصمیم با شماست که چه قناری هایی را بفروشید و کدام ها را به عنوان قناری مولد نگهدارید. در دوره جفت گیری و تخم گذاری پرنده ها حتما باید کاهو و مواد غذایی گرم و کلسیم دار را در رژیم غذایی آنها قرار دهید. از جمله مواد غذایی مناسب برای این دوره شاهدانه، تخم مرغ آب پز، پوست خرد شده تخم مرغ، کف دریا، کاهو، کلم، گیشنیز، تخم کتان، تخم شلغم و … می باشد.