بهترین روش درمان قطعی کم کاری تیروئید در طب سنتی
شايعترين علت بيكفايتي (نارسايي) غده تيروئيد, التهاب آن به علت اشكال در سيستم ايمني خود فرد اسـت كه بيماري هاشيموتو ناميده ميشود. معمولاً سيستم ايمني بدن ما فقط در مقابل تهاجمات خارجي مانند باكتريها و ويروسها وارد عمل ميشود و به خود بدن حمله نمـــيكند. در التهاب تيروئيد به علت خودايمني, سيستم ايمني خود فرد, غده تيروئيد را به اشتباه (به جاي بيگانه) مورد تهاجم قرار ميدهد و به آن آسيب ميرساند. به طوري كه ظرفيت توليد هورمون كاهش مييابد. بيمـــاريهــــاي خــــود ايمن سرايت كننده نيستند ولي ممكن است در يك خانواده بيـــش از يك نفــر مبتلا شود. خانمها استعداد بيشتري براي ابتلا به اين بيماريها دارند.
نوع ديگر, التهاب تيروئيد پس از زايمان است كه 5-11 درصد خانمها را در فاصله كوتاهي پس از زايمان مبتلا ميكند و معمولاً يك وضعيت موقتي است.
يك علت شايع ديگر بيكفايتي (نارسايي) غـــده تيـــــروئيد, درمانهاي انجام شده روي پركاري تيروئيد است. يعني وقتي براي كنترل غده تيروئيد پركار از يد راديواكتيو يا جـــــراحـــــي استفــاده ميشود, چند ماه تا چند سال بعد تيروئيد ممكن است كمكار شود.
در حدود 100 ميليـون نفر در سـراسر جهان يد كافي دريافت نميكنند. يــــد يك مـــــاده شيميـــايي است كه تيـــــروئيـــــد از آن براي توليد هورمون استفاده ميكند و كمبود شديد آن با كمكاري تيروئيد همراه است. اين مشكل با استفاده از نمكهاي يددار در ايران برطرف شده است.