خانم حسینی آموزش تهیه دلمه سنتی سنندجی 97/9/27
دلمه سنتی سنندج مخصوص شب یلدا
خانم #منصوره_سادات_حسینی
مواد اولیه:
برگ چغندر ۵۰۰ گرم
گوشت چرخکرده ۲۵۰ گرم
برنج ۱۰۰ گرم
سبزی دلمه ۱۵۰ گرم
پیاز ۲۰۰ گرم
گوشت با استخوان ۵۰۰ گرم
روغن ارده کنجد به مقدار لازم
ادویه( دارچین زیره زردچوبه نمک فلفل) به میزان لازم
رب انار به میزان لازم
طرز تهیه:
ابتدا نیمی از پیازها رو با گوشت استخوان دار و دارچین وزردچوبه اجازه میدهیم تا پخته شود بعد در کناری برگ چغندر را به مدت یک دقیقه داخل اب جوش ریخته بعد از صافی رد میکنیم برنجهارا به مدت یک ساعت خیس میکنیم وگوشت چرخکرده را با پیاز تفت میدهیم بعد برج و سبزی وادویه ها را اضافه کرده و روی برگ چغندر میریزیم و بصورت بقچه تا میکنیم و داخل قابلمه میچینیم وقتی تمام شد گوشت را که از قبل پخته بودیم را روی دلمه ها میگذاریم و آب گوشت را به قابلمه دلمه اضافه میکنیم و روی حرارت پایین میگذاریم تا آرام پخته شود در ضمن موقع سرو کمی رب انار روی دلمه ها میریزیم یا یک ظرف رب انار کنار دلمه ها میگذاریم،
البته در سنندج بعداز پخت روی دلمه روغن یاکره محلی میریزن
#دم_نوش
شیر خرما
شیر ۵۰۰ میلی لیتر
خرما ۵۰ گرم
شیر و خرمای هسته گرفته را در مخلوط کن بریزید وقتی خوب ترکیب شد اماده برای نوشیدن میباشد.