دستور تهیه آسان نان شیرمال بسیار خوشمزه
مواد لازم 😕
شیرِ ولرم= ۲۰۰ گرم
شکر= ۱۰۰ گرم
کره ی ذوب شده= ۱۰۰ گرم
تخم مرغ کامل= ۱ عدد
نمک= ۱ ق چ
وانیل= ۱ ق چ
پودر خمیر مایه= ۱ ق غ
آب ولرم= ۵ ق غ
شکر= ۱ ق م
آرد سفید قنادی= به اندازه ای که خمیر به دست نچسبد.
.
مواد رومال :
زرده ی تخم مرغ= ۱ عدد
زعفران دم کرده= ۱ ق م
شیر= ۱ ق غ
وانیل= ۱ ق چ
رومال بعد از پخت نان کره= ۲ ق غ
شیر= ۱ ق غ
•
دستور تهیه 😕
ابتدا خمیر مایه رو درست میکنیم به این صورت که ابتدا ۵ ق غ آب ولرم ۱ قاشق غذاخوری پودر خمیر مایه و ۱ قاشق مرباخوری شکر را با هم مخلوط کرده و روی ظرف را میپوشانیم و برای ۱۰ دقیقه به خمیرمایه استراحت میدهیم تا خمیرمایه عمل بیاد.
دراین فاصله شیرِ ولرم،شکر،کره ی ذوب شده،تخم مرغ،خمیر مایه،نمک و وانیل را با هم مخلوط کرده و ۱ دقیقه هم میزنیم تا شکر در شیر کاملا حل شود سپس ابتدا ۳۰۰ تا ۳۵۰ گرم آرد قنادی الک شده (من آرد را ۲بار الک کردم) را در سه مرحله به مواد مایع اضافه کرده و کاملا مخلوط میکنیم سپس آرد را یک قاشق یک قاشق اضافه کرده تا حدیکه خمیر به دست نچسبه این مرحله ی اضافه کردن آرد خیلی مهمه چون در کیفیت و بافت نان شیرمال تاثیر زیادی داره آرد زیادی باعث میشه نان ها بافت نرم و پنبه ای نداشته باشن پس دقت کنید آرد به حدی بریزید که خمیر خیلی کم چسبندگی داشته باشه ولی مواد خمیر به دست نچسبه بعد خمیر را ۱۰ دقیقه ورز میدهیم یا اینکه ۱۰۰ بار روی میز کار کوبونده سپس ظرف را به چندقطره روغن آغشته کنید وخمیر را درون ظرف گود گذاشته و روی ظرف را با سلفون یا کیسه فریزر و یک پارچه بپوشانید و ظرف را در کابینت آشپزخونه برای یک تا دو ساعت استراحت بدید بعد ازینکه خمیر پف کرد پف خمیر را بگیرید و به چندین قسمت تقسیم کنید و به اشکال دلخواه در بیارید و در قالب که با ورق روغنی پوشیده شده قرار بدهید مجدد روی خمیر را بپوشانید و برای ۲۰ دقیقه به خمیر استراحت دهید در این فاصله مواد رومال را آماده کنید که شامل ۱ عدد زرده ی تخم مرغ،۱ ق غ شیر و ۱ ق چ وانیل را مخلوط کنید و بعد از ۲۰ دقیقه که خمیر استراحت کرد روی نان ها بمالید و خمیر را درون فر که از ۲۰ دقیقه ی قبل با دمای ۱۸۰ درجه گرم شده به مدت ۳۰ تا ۴۵ دقیقه قرار بدید(حتما یک ظرف پر از آب درون فر بزارید تا نان ها موقع پخت خشک نشوند)بعد از پخت نان ها را از فر خارج کنید و روی نان ها را با مقداری کره و شیر رومال کنید حتما نان ها را پس از خنک شدن درون کیسه فریزر قرار بدید تا نان ها خشک نشوند