طرز تهیه “باسلوق ژله ای” مخصوص شب یلدا
1/2 لیوان نشاسته
3/4 لیوان آب (یه لیوان سر خالی)
1/2 لیوان شکر
3/4 لیوان گلاب
1 بسته پودر ژله با طعم دلخواه
3 قاشق غذاخوری روغن مایع
1/4 قاشق غذاخوری ثعلب
مقداری پودر نارگیل برای غلطوندن
مراحل
5 تا 6 ساعت
تو یه قابلمه کوچیک، نشاسته و آب را مخلوط میکنیم.
شکر و گلاب و یک بسته پودر ژله و روغن مایع و ثعلب (که از عطاری یا لوازم قنادی فروشی میتونید تهیه کنید) رو میریزیم.
همه مواد رو مخلوط میکنیم تا مایع یکدستی بشه،
(باید آب و گلاب، سرد باشن وگرنه نشاسته و ثعلب گلوله میشن)
بعد قابلمه رو روی حرارت میذاریم.
حرارت باید خیلی کم باشه ومدام هم بزنیم تا قوام بیاد. نباید شل یا سفت باشه،
(حتما حرارت کم باشه ومدام هم بزنید تا نشاسته خوب پخته بشه این نکته خیلی مهمه.)
بعد تا داغه رو سینی که روش نایلون یا سلیفون کشیدید پهن کنید.
اگه پهن کردنش مشکله قاشق رو با روغن کمی چرب کنید و روی باسلوق بکشید تا کمی صاف بشه.
بعد سینی رو دوسه ساعت تو یخچال بذارید تا کاملا سفت بشه، وبعد از یخچال خارج کرده وبا چاقوی چرب شده، به شکل دلخواه (مثلا لوزی) برش بزنید وتو پودر نارگیل بغلتونید وتو یه سینی بچینید و ۵- ۶ساعت بذارید تو هوای آشپزخونه بمونه وتو ابن مدت به بار هم پشت و رو کنید تا هر دوطرفش کمی خشک بشه وبعد داخل ظرف دربسته در یخچال نگه داری کنید.
میتونید با چند بسته ژله مختلف، در چندین رنگ مختلف درست کنید تا زیباتر جلوه کنه.
من با ژله ی طعم انار درست کردم و مواد رو توی قالب ناودونی که سلفون کشیده بودم ریختم و با پشت قاشقِ چرب مثلا روشو صاف کردم.
بعد از دوساعت از قالب درآوردم و برش زدم و توی پودر نارگیل رنگی غلطوندم.
۲۱ دونه برش زدم.
من گذاشتم شب تا صبح تو آشپرخونه بمونن تا به انداره دلخواهم خشک بشن