طرز تهیه خورشت قیمه – همراه با نکات ویژه برای جا افتادن و خوشمزه شدن این غذا
مواد لازم (برای ۴ نفر)
گوشت خورشی: ۳۰۰ گرم
لپه: یک پیمانه
پیاز: ۲ تا ۳ عدد بزرگ
رب گوجهفرنگی: ۲ قاشق غذاخوری سرپر
زعفران دمکرده: به میزان لازم
لیمو عمانی: ۳ عدد
زردچوبه، ادویه کاری، فلفل سیاه، پودر دارچین و نمک به میزان لازم
پیازها را به صورت نگینی ریز خرد کنید. نیمی از پیاز را با مقداری روغن در قابلمه تفت دهید تا سبک شود. سپس گوشت را اضافه کنید و تفت دهید تا رنگ گوشت تغییر کند. در این مرحله زرد چوبه، فلفل سیاه، پودررا اضافه کنید و با گوشت تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود و به روغن بیفتد. حالا تا جایی که روی گوشت را آب بگیرد، به قابلمه آب جوش اضافه کنید و اجازه دهید گوشت برای ۲ تا ۳ ساعت با در بسته و حرارت ملایم بپزد.
لپه را از شب قبل با آب ولرم خیس کنید. لپه خیسخورده را با مقداری روغن و نمک تفت دهید، در ظرفی جداگانه آب تازه به آن اضافه کنید و اجازه دهید روی حرارت کاملا بپزد.
مابقی پیاز خردشده را در مقدار بیشتری روغن سرخ کنید تا کاملا طلایی شود. سپس رب گوجه فرنگی را به آن اضافه کنید و تفت دهید تا بوی خامی رب هم از بین برود.
اواسط زمانی که گوشت در حال پختن است لیمو عمانی را به خورش اضافه کنید و اجازه دهید با هم بپزند.
رای گرفتن تلخی لیمو عمانی باید آنها را پیش از اضافه کردن به خورش قیمه با چنگال سوراخ و به مدت یک ساعت در آب جوش خیس کنید. با این روش اگر لیمو عمانی باکیفیت باشد، به هیچ عنوان خورش قیمه را تلخ نخواهد کرد. اما اگر لیمو عمانی بیکیفیت باشد در هر حال خورش شما تلخ خواهد شد. پس در انتخاب و خرید لیمو عمانی دقت کنید.
15 دقیقه زمان بدهید تا پرکهای لیمو عمانی ترشی خود را به خورش بدهند. پس از این مرحله خورش قیمه جا افتاده و آماده سرو است. میتوانید سیبزمینی را به شکل خلالی یا هر شکل دیگری که میپسندید سرخ و در کنار خورش قیمه سرو کنید تا غذای شما جذابتر و خوشمزهتر شود.