طرز تهیه شیرینی نخودچی بدون فر
آرد نخودچی ۵۰۰ گرم
آرد سفید سه ق غ
روغن جامد صاف شده ۱۷۵ گرم
پودر قند یا پودر شکر ۱۷۵ گرم
پودر هل یک ق م
.
دستور تهیه 😕
روغن به دمای محیط رسیده و پودر شکر رو پنج دقیقه با همزن میزنیم تا حجم بگیره
سه قاشق غذاخوری از آرد نخودچی الک شده رو برمیداریم بجاش سه ق غ آرد سفید الک شده میریزیم و پودر هل رو هم به آردها اضافه کرده ، کم کم به ترکیب روغن و پودر شکر اضافه میکنیم و خوب مخلوط میکنیم و بعد با دست حسابی ورز میدیم تا منسجم بشه ، بین دو تا دستا ماساژ میدیم و بعدش چهار قسمت کرده و هر قسمت رو بین دو تا کیسه فریزر با وردنه پهن کرده و قالب میزنیم و توی سینی فر که توش کاغذ روغنی انداختیم میذاریم و برای تزیینش با چوب کبریت یا سیخ چوبی یه خال از زعفرون غلیظ وسط شیرینی میذاریم و توی فر که ده دقیقه قبل با ۱۸۰ درجه روشن کردیم در طبقه وسط حدود بیست دقیقه میذاریم و حرارت فر رو ۲۰ درجه کم میکنیم که رنگ شیرینیا تغییر نکنه وقتی زیر نخودچیا تغییر رنگ داد از فر در میاریم.
عزیزانی که فر ندارین توی تابه دو لایه کاغذ روغنی بذارین و شیرینیا رو با فاصله بچینین و بعد روی گاز شعله پخش کن بذارید و بعد از اینکه پنج دقیقه گرم شد تابه شیرینیا رو روش بذارین و روشم دمکنی بذارین شعله رو کم کنین و حدود نیم ساعت (البته بستگی به شعله تون داره باید چک کنید) زمان بدین که شیرینیا بپزه بعد از روی حرارت بردارین و یکی دو ساعت بعد که کاملا خنک شد توی ظرف سرو بچینید و نوش جان?
❌برای صاف کردن روغن جامد یا نیمه جامد رو میذاریم روی حرارت تا ذوب بشه بعداز روی حرارت برمیداریم وقتی خنک شد میذاریم یخچال تا سفت بشه.
❌بجای روغن جامد از کره یا روغن حیوانی هم میتونید استفاده کنید منتها دوغ کره رو حتما بگیرید