طرز تهیه قرمه سبزی اصیل ایرانی
اموزش پخت و تهیه قرمه سبزی حرفه ای و اصیل ایرانی
دستور تهیه 😕
حدودا دو قاشق غذاخوری از پیاز روبا مقداری روغن تفت دادم و بعد زردچوبه، پودر سیر و فلفل سیاه و قرمز رو اضافه کردمو مقداری تفت دادم و بعد ۵۰۰ گرم گوشت گوسفندی اضافه کردم، در قابلمه رو گذاشتم تا حسابی گوشت آب بندازه، درب قابلمه رو برداشتم و گذاشتم آبش یکم خشک بشه، آب جوش اضافه میکنیم و میزاریم با حرارت ملایم بپزه.
من سبزی رو دوباره تفت دادم تا کاملا تیره بشه، نه اینکه بسوزه. اواخر سرخ شدن یک ق غ شنبلیله خشک اضافه کنید و یه تفت کوچیک بدین، و بعد از یکساعت که از پخت گوشت گذشت، با ۵ عدد لیموعمانی و مقداری پَرَک لیمو (یا یک قاشق مرباخوری گرد لیمو) و یک پیمانه لوبیا چیتی (۲۵۰ گرم) که از قبل نیمپز شده رو اضافه کردم و اجازه دادم خورش جا بیفته. حدودا ۴ ساعت کافیه.
اواخر پخت هم نمک و سس فلفل (اختیاری) اضافه کردم.
.
نکات مهم 😕
-سبزی قرمه سبزی باید خیلی ریز خرد بشه خوب سرخ شده باشه تا روغن بندازه.
-میزان تره و جعفری زیادتر از بقیه و گشنیز خیلی کم باشه.
-شنبلیله زیاد غذارو تلخ میکنه
-گوشت گوسفندی برای قرمه سبزی بهتره، با تکه های درشت.
-من لیموهارو سوراخ کردم و یک ربع با آب جوشوندم و دوساعت داخل همون آب گذاشتم تا تلخیش کاملا از بین بره.
-قرمه سبزی تندش خوبه، اگر فلفل دوست دارین حتما سس فلفل رو مقداری به خورش اضافه کنید، معجزه ایه واسه خودش.
-لوبیا قرمز، چیتی و چشم بلبلی برای قرمه سبزی مرسومه.
-قبل از سرو خورش پنج دقیقه قبل خاموش کنید تا روغن روی غذا جمع بشه.
-میتونین یک ق غ رب گوجه، رب انار، رب نارنج، تمبر هندی هم اضافه کنید.(براساس سلیقه و ذائقه)
-بجای پرک لیمو یا گرد لیمو یک ق غ آبلیمو یا آب نارنج اضافه کنید.
-تهدیگ هم نون سنگک هست که طعمش بی نظیره?
-برنج هم اگر با برنج دودی مخلوط بشه و با روغن جامد کته باشه که دیگه حرف نداره?
.