طرز تهیه نان سیمیت ترکیه با شیره انگور
عید همگی مبارک خوشگلاا??
سیمیت یکی از خوشمزهترین و معروفترین نانهای کشور ترکیه است که طرفداران بسیاری داره
درخیابانهای استانبول آن را روی چرخدستیها میفروشند و رهگذران برای یک میان وعده سبک یا حتی وعده غذایی آن را با پنیر میخورند.
حالا بریم سراغ دستور خونگیش
"نان سیمیت"
تخم مرغ 1 عدد
آب ولرم 1 پیمانه
روغن مایع یک چهارم پیمانه
شکر 4 قاشق مربا خوری
مایه خمیر 1 قاشق غذا خوری
نمک 1 قاشق مرباخوری
آرد نان یا آرد سفید الک شده حدود سه و نیم پیمانه (3/5)
مواد رو مال
کنجد 1 پیمانه
شیره ی انگور 3 قاشق غذاخوری
آب نصف استکان چایخوری
اول فر رو با دمای 180 درجه روشن کنین تا خوب گرم شه
آب ولرم ، خمیر مایه ، شکر و نمک ، روغن و تخم مرغ رو باهم کمی مخلوط کنین و روی ظرف رو با دستمال حوله ای یا یک سلیفون بپوشانین تا 15 دقیقه بمونه و مایه خمیر عمل کنه
بعد از یک ربع کم کم آرد اضافه میکنیم و مواد را مخلوط میکنیم تا کم کم خمیر شکل بگیره
مقدار آرد بسته به جنس آردتون متغیره زیاد از حد آرد نزنین بین همون 3 تا 3/5 پیمانه کافیه خمیرش لطیف و نرمه
خمیر رو خوب ورز بدین ، خمیر نباید به دست تمیز بچسبه اگر میچسبید کم کم آرد اضافه کنید تا دیگه نچسبه وقتی خمیر حاضر شد باید 1 ساعت دیگه هم استراحت کنه
روی ظرف خمیر رو مجددا با حوله یا سلیفون بپوشونین و بزارین جایی که دور از نور افتاب و باد کولر باشه و تقریبا گرم باشه
1 ساعت استراحت کنه
تو این فاصله کنجد هارو بریزین توی تابه و روی حرارت کم کم زیر رو روش کنین و بو بدین به حدی که رنگش تغییر کنه و عسلی رنگ شه
بزارینش کنار تا خنک شه
تو یه کاسه شیره انگور و آب رو مخلوط کنین
وقتی استراحت خمیر تموم شد سطح کار رو آرد پاشی کنین و از خمیر چانه بگیرین هر چانه اندازه یک نارنگی باشه
مثل شکل دو تا استوانه شکل بدین و استوانه هارو به هم ببافین و دو سرشو بهم وصل کنین
داخل مایه شیره انگور بزنین بعد تو کنجد بغلطونین و بچینین توی سینی فر وقتی همه چانه ها تموم شد و روی سینی چیده شد مجددا روی سینی فر رو با پارچه تمیز بپوشونین بزارین 15 دقیقه دیگه استراحت کنه تا پف کنه
بعد از یک ربع که دیگه استراحتاشو کرد حسابی خستگیش در رفت دیگه آماده پختنه?
بزارینش تو فر 20 تا 30 دقیقه بمونه رو طبقه وسط فر باشه بهتره میتونین چند دقیقه آخر شعله بالای فر رو روشن کنین تا روش هم گریل شه
نوش جان❤️