طرز تهیه نان لواش خانگی بدون خمیر مایه
روز همگی بخیر
با ورود به هفته دوم قرنطینه
و بالا رفتن نگرانی ها برای تهیه ی مواد خوراکی سالم
دیگه کم کم باید به خود کفایی برسیم و بریم سراغ پخت نان? البته علاوه بر خود کفایی سرگرم کننده هم هست مخصوصا تو این وضعیت که همش خونه هستیم?
خب امروز براتون رسپی نون لواش رو گذاشتم امیدوارم که به دردتون بخوره
این نون رو میتونین راحت تو فریزر نگهداری کنین و مواد افزودنی و دور از دسترسم نداره یعنی به راحتی میتونین با حد اقل امکانات این نون رو روی اجاق گازتون تهیه کنین
اگر بار اولتونه با مقدار کم مواد امتحان کنین مثلا نصف این مقدار تا یکم دستتون راه بیفته و موادتون حروم نشه و مهارت پیدا کنین
"نان لواش خانگی"
آرد 500 گرم حدودا 4 پیمانه
میتونین از هر آردی استفاده کنین من از آرد شیرینی پزی یا همون 000 استفاده میکنم همیشه
آب ولرم 250 میلی لیتر یا 1 پیمانه سر خالی
روغن مایع یا کنجد 2 تا 4 قاشق غذاخوری
نمک 1 قاشق غذاخوری
خب حالا آب و روغن و نمک رو مخلوط کنین و آرد رو کم کم اضافه کرده و با قاشق چوبی هم میزنین و کم کم آرد اضافه میکنین تا خمیر جمع و منسجم بشه کمی ورزش بدین که به دست نچسبه حالا روی ظرف رو سلیفون بکشین بزارین 1 ساعت جای گرم بمونه تا خوب ور بیاد
بعد از 1 ساعت سطح کار رو آرد پاشی کنین خمیر رو روی سطح منتقل کنین و حدودا ده دقیقه ورزش بدین اگر چسبنده بود کم کم آرد بپاشین ورز بدین تا لطیف بشه و چسبندگیش از بین بره حالا باید از خمیر چونه بگیرین
اندازه های دلخواه از خمیر جدا کنین و سینی رو آرد پاشی کنین چونه هارو قرار بدین و روی چونه ها رو پارچه یا حوله تمیز بکشین که خشک نشه حالا چونه هارو به اندازه ای که میتونین با وردنه باز کنین هرچی نازک تر باشه بهتره حتما روی خمیر و زیر سطحش رو آرد پاشی کنین هنگام وردنه کشیدن که نچسبه
حالا یه تابه ی معمولی رو بزارین روی گاز و بزارین حسابی داغ شه و بعد حرارت را ملایم کنین
وقتی داغ شد نون باز شده رو توش میندازین صبر میکنین تا روش حباب بزنه و پخته شه حالا برش میگردونین تا طرف دیگه هم بپزه
بعد از پخت تو یه پارچه تمیز بزارین روش رو بندازین با پارچه که خشک نشه
به همین ترتیب بقیه ی چونه هارو باز کرده و در تابه میپزیم
میتونین بعد از پخت قبل از خوردن تا داغه کمی کره روش بمالین که خیلی طعمش رو فوق العاده میکنه و باعث میشه خشک نشه
خب نوش جان