علت سوت کشیدن گوش که نمی دانستید
جدیدترین درمان وزوز گوش در سال ۲۰۲۰
هر روزبا بیمارانی مواجه می شویم که هنگامی که به کلینیک مراجعه می کنند بیان می کنند وزوز گوش چپ یا وزوز گوش راست و حتی دو گوش آنها وزوز دارد و سوت می کشد. متاسفانه این نوع از بیماری زیاد شناخته شده نیست و افراد غیر متخصص در این مراحل سبب می شوند بیماران با مشکل وزوز گوش گمراه شوند و زمان طلایی درمان وزوز از دست می رود. به تمامی این عزیزان باید بگویم طبق اعلام مراجع علمی کلینیک شنوایی شناسی (کلینیک وزوز گوش) تنها مرجع علمی تایید شده برای درمان وزوز است.
وزوز گوش
در اواخر سال ۲۰۱۹ روش تحریک الکتریکی مدیولاسیون برای تحریک مستقیم عصب های شنوایی معرفی شد. قبلا هم تحریک الکتریکی استفاده می شد اما تحریک مورد استفاده با جریان ثابت انجام می شد. اما این روش محدودیت های زیادی داشت از جمله
فرکانس های بالا را خوب پوشش نمی داد
ایجاد سوختگی و سوزش در پوست سر و گوش
ایجاد گیجی و منگی بعد از تحریک
عدم درمان طولانی مدت وزوز گوش
اما با تحقیقات انجام شده بر روی بیش از ۱۰ هزار نفر روش جدیدی به نام تحریک متناوب مدولاسیونی معرفی شده است که در این روش قادر هستیم:
حتی تا فرکانس ۲۰ هزار را تحریک می کند که سبب می شود وزوز های با تیزی بالاتر را بهتر مهار کند
سبب سوختگی و سوزش پوست سر نمی شود
سبب گیجی و منگی نمی شود. ازاینرو بیمار می تواند بلافاصله بعد از تحریک به کار روزمره خود برسد
در این روش چون تحریک به صورت متناوبی است و تحریک در هر لحظه تغییر ماهیت می دهد سبب می شود کل مغز بیمار و بخصوص کل عصب های شنوایی تحریک شود که در نهایت سبب می شود بهترین مهار ایجاد شود.
وزوز گوش
برای این روش لازم است بیمار طی ۵ الی ۱۰ جلسه برای درمان زیر نظر متخصص شنوایی شناسی طی یک برنامه درمانی خاص تحریک الکتریکی و صدا درمانی شود که این دو نوع تحریک به طور زیادی سبب مهار وزوز گوش می شود.
باید توجه داشته باشید که بیمارانی که دچار وزوز گوش میشوند در ۳ طبقه قرار می گیرند:
وزوز گوش دارند اما شنوایی آنها نرمال است
وزوز گوش دارند و شنوایی آنها مشکل دارد
وزوز گوش دارند و شنوایی آنها نوسانی است.
حال بر اساس این طبقه بندی برای بیماران یک پرونده درمانی تشکیل می شود و روند درمان برای بیماران شرح داده می شود.
توجه: درمان وزوز گوش نیازمند صبر و حوصله استْ بیماران گرامی باید مدنظر داشته باشند که اگر از لحاظ روحی روانی شخصیتی وسواس یا مضطرب دارند لازم است حتما در حین درمان وزوز گوش زیر نظر روانپزشک باشند.
اقدمات درمانی برای هر گروه متفاوت است که در ادامه به آن می پردازیم:
برای گروه اول دارو تقویتی عصبی و مولتی ویتامین تجویز می شود سپس برنامه صدا درمانی و تحریک الکتریکی برای بیمار طی ۵ الی ۱۰ جلسه طراحی می شود.
برای گروه دوم دارو تقویتی عصبی و مولتی ویتامین تجویز می شود سپس بر اساس میزان کم شنوایی سمعک با برنامه مخصوص وزوز گوش تجویز می شودو تحریک الکتریکی برای بیمار طی ۵ الی ۱۰ جلسه طراحی می شود.
برای گروه دوم دارو تقویتی عصبی و مولتی ویتامین تجویز می شود سپس بر اساس میزان کم شنوایی سمعک با برنامه مخصوص وزوز گوش تجویز می شودو تحریک الکتریکی برای بیمار طی ۵ الی ۱۰ جلسه طراحی می شود. همچنین باید داروهایی که کنترل کننده فشار خون هستند باید در این مرحله توسط متخصص گوش و حلق و بینی یا متخصص مغز و اعصاب تجویز شود.
بیماران گرامی باید مد نظر داشته باشند اگر شما دچار وزوز گوش هستید باید چکاپ کامل انجام دهید زیرا تمامی موارد زیر می توانند سبب ایجاد وزوز گوش شوند:
وزوز گوش
فشار خون بالا
قند خون بالا
بیماری کلیوی
تومورهای مغز و اعصاب
مشکلات گردنی
عفونت گوش و لوزه
ازاینرو لازم است توسط متخصص پزشکی مورد ویزیت قرار گیرید.
همچنین باید به این نکته توجه داشته باشید درمان وزوز گوش به اقدام سریع شما وابسته است. ازاینرو اگر دچار وزوز گوش هستید باید سریعا اقدام کنید زیرا هرچه از زمان شروع وزوز بگذرد درمان آن سخت تر می شود.
آیا به غیر از موارد گفته شده در بالا چه روش های دیگری برای درمان سریعتر و موفق تر وزوز توصیه می شود؟
کنترل استرس و تنش های روحی روانی
ورزش منظم
کاهش مصرف مواد کافئین دارد
کاهش مصرف دخانیات
یوگا کار کردن
خواب منظم
جلوگیری از کار و خستگی روزمره زیاد
مصرف کم غذاهای نمک دار و چرب
هر روز با بیمارانی که مشکل وزوز دارند مواجه می شویم که درگیر وزوز گوش هستند. در عمده آنها وزوز بسیار بلند است اما متاسفانه علیرغم توضیحاتی که همکاران بنده در گذشته به آها داده اند بسیاری از این موارد را رعایت نکرده اند.
همچنین به طور یقین می توانم بگویم بیش از ۹۸ درصد بیماران زمان زیادی را تلف کرده اند که وزوز گوششان را درمان کنند مثلا
طب سوزنی رفته اند
زالو درمانی رفته اند
و غیره ….
که با این درمان های ناکار آمد فقط زمان طلایی که برای درمان سریعتر وزوز الزامی است را از دست داده اند. به همین علت به شما توصیه می کنم لطفا در صورت ابتلا به وزوز گوش در اسرع وقت به متخصص شنوایی شناسی و کلینیک های شنواییی مراجعه کنید. طبق مطالعات انجام گرفته موفقیت درمان وزوز برای درمان های مختلف متغییر است به اطلاعات نوشته شده در زیر دقت کنید:
موفقیت درمان طب سوزنی در مهار وزوز گوش: زیر ۲ درصد
موفقیت زالو درمانی در مهار وزوز گوش: صفر درصد
موفقیت دارو درمانی مثل جینکوبیلوبا: کمتر از ۱ درصد
موفقیت صدا درمانی و سمعک: بسش از ۹۶ درصد
موفقیت تحریک الکتریکی و صدا درمانی: ۹۹ درصد
با توجه به آمار براحتی می توان فهمید که درمان اول و آخر سمعک (صدا درمانی) و تحریک الکتریکی است.
با توجه به بحث های گفته شده چند نکته را در نظر بگیرید:
تا حد ممکن نترسید و وزوز گوش خودتانرا زیاد بزرگ جلوه ندهید. زیرا وزوز بیماری خطرناکی نیست
سعی کنید در مواقعی که وزوز خود را می شنوید خود را سرگرم کنید و یا تلویزیون را روشن کنید یا آهنگ گوش دهید.
اگر شب ها هنگام خوابیدن مشکل دارید و وزوز گوشتان شما را آزرده خاطر می کند یک آهنگ ملایم در اتاق خواب خود روشن کنید که محیط اتاق خیلی ساکت نباشد
سعی کنید قبل از خواب چای ننوشید و سیگار استعمال نکنید
وزوز گوش
توجه:
اگر شما علاوه بر وزوز گوش سرگیجه هم داریدحتما لازم است سریعا به متخصص شنوایی مراجعه نمایید تا گوش شما مورد بررسی دقیق قرار گیرد.
موفق ترین درمان های وزوز گوش
وزوز گوش:اگر از وزوز رنج می برید و به دنبال یک درمان موثر هستید ،خواندن این مقاله را به شما توصیه می کنیم. در این مقاله به موفق ترین روش های درمانی وزوز می پردازیم.
سمعک:
وزوزکردن گوش اگر به شدت جدی نباشد منجر به کمبود خواب ، افزایش استرس یا متاثر کردن وضعیت روانی می شود اما اگر جدی باشد، وزوز می تواند بطور جدی ناتوان کننده باشد. به همین دلیل است که برخی افراد اقدامات متفاوتی را برای خنثی کردن وزوز کردن گوش شان انجام می دهند – یکی از این روشها سمعک هایی هستند که می توانند جلوی وزوز یا هر صدای دیگر را بگیرند. سمعک ها اغلب برای بیمارانی که دچار کم شنوایی با وزوزهمراه هستند، توسط متخصصین شنوایی تجویز می شود.
کاهش شنوایی یک عامل متداول در زمینه وزوز گوش است ، اگرچه برخی از افراد با شنوایی طبیعی نیز ممکن است وزوزگوش را تجربه کنند. از دست دادن شنوایی اغلب یک روند غیر قابل توجه و تدریجی است و بسیاری از افراد وقتی به آنها گفته می شود که دچار کم شنوایی هستند تعجب می کنند. بسیار معمول است که افراد به اشتباه تصور کنند که این عمل وزوز یا هوهو کردن گوش است نه کاهش شنوایی که باعث مشکلات شنوایی می شود.
برای بسیاری از افراد، وزوزممکن است مربوط به کمبود صدا باشد، به عنوان مثال کم شنوایی. هدف از استفاده سمعک ها اصلاح هرگونه کم شنوایی با این احتمال است که ممکن است این امر به کاهش وزوز کردن گوش کمک کند. سمعک ها باید در تمام ساعات بیدار شدن خود پوشیده شوند تا بیشترین سود را ببرید.
هنگام پوشیدن سمعک، گوش و مغز توسط صداها و مکالمات محیطی طبیعی تر تحریک می شوند.حتی هنگامی که در یک اتاق ساکت هستید، سمعک صدای صداهای محیطی را جمع می کند – مانند خنک کننده تهویه هوا.
این صداهای محیطی طبیعی یک اثر “پوشانندگی” برای وزوزگوش فراهم می کند. سمعک اجازه می دهد تا شنونده آنچه را که قرار است بشنوند، بشنود و به “پوشاندن” وزوزکمک می کند.
برخی مطالعات تأثیر سمعک را بر زندگی روزمره برای بیمار وزوزمثلاً بررسی کرده اند. چگونه یک سمعک ممکن است به کاهش وزوزگوش و بهبود کیفیت زندگی کمک کند. مطالعات دیگر به شدت نشان می دهد كه برای تعداد قابل توجهی از افراد ، سمعك ها اثر وزوز را كاهش می دهند. نشان داده شده است که سمعکهای دو طرفه (از هر گوش) یکی از استفاده از تنها یک کمک مفید است.
از زمان معرفی سمعک های دیجیتالی ، می توان دقت بیشتری در مورد سمعک ها برای فرد داشت و این باعث افزایش اثر مفید سمعک ها برای وزوزگوش می شود.
برخی از تولید کنندگان سمعک را همراه با ژنراتور صدا تولید می کنند. این علاوه بر تقویت صداها ، صداهای سطح فوق العاده ای را نیز در اختیار شما قرار می دهد تا سعی کنید به روند عادت (عادت به صدایگوش) کمک کنید.
معمولاً فقط چند هفته طول می کشد تا با سمعک ها سازگار شوید و مجدداً به سطح عادی صدا عادت کنید. پس از پایان این دوره از تنظیم ، پوشیدن سمعک بسیار طبیعی می شود. بسیاری از افراد پس از رفع کم شنوایی خود از وزوز کردن گوش خود آگاه تر می شوند و از صداهای اطراف خود آگاه تر می شوند.
در حالی که برخی از مداخلات موجود در حال حاضر در بهبود کیفیت زندگی و کاهش پریشانی روانی ناشی از وزوزگوش مؤثر هستند، اما روی بلندی صدای وزوز کمترین تأثیر را نشان می دهند.
مداخلات روانشناختی:
این نوعی مشاوره است که به فرد کمک می کند تا واکنش خود را به وزوزگوش اصلاح کند. در صورت ترکیب با سایر روش های درمانی مانند ماسک زدن یا دارو بهتر عمل می کند.
اغلب به عنوان مؤثرترین روشهای درمان کنونی وزوزگوش ذکر می شوند. با این حال ، این روش بیشتر به منظور کاهش اضطراب ناشی از وزوز است و همچنین در بهبود کیفیت زندگی و کاهش افسردگی ناشی از وزوز مؤثر است. اما این روش هیچ اثری بر بلندی وزوز ندارد.
TRT:
TRT به توانایی طبیعی مغز در عادت کردن به سیگنال، فیلتر کردن صدای وزوز در سطح ناخودآگاه بستگی دارد تا به درک آگاهانه نرسد. عادت نیاز به تلاش آگاهانه ای ندارد. افراد اغلب صداهای مثل تهویه هوا، فن های رایانه، یخچال و فریزر و باران ملایم را نمی شنوند. آنچه مشترک هستند این است که هیچ اهمیتی ندارند، بنابراین آن ها به عنوان “بلند” درک نمی شوند. بنابراین، مغز می تواند آنها را از بین ببرد.
TRT دو بخش دارد: فرد مبتلا به وزوزگوش در هر کجا که می رود ، منبع خنثی صدا را همراه دارد، از جمله پوشیدن ژنراتور صدا در گوش. فرد مبتلا به وزوزمشاوره را نیز دریافت می کند. این شکل از درمان وزوزگوش 12 تا 24 ماه طول می کشد و موفقیت آن بستگی زیادی به تجربه متخصص دارد.
درمان هاي وزوز یا صداهای ایجاد شده در گوش:
مداخلات دارویی
هیچ دارویی که به طور خاص برای درمان وزوز کردن گوش توصیه می شود، وجود ندارد.
داروهایی مثل جينكوبيلوبا ، نیاسین ، دارو های ضد افسردگی و گاباپانتین
کم شنوایی مهم ترین عامل ایجاد کننده وزوزاست و امروزه دانشمندان متوجه شدند که کم شنوایی باعث یک واکنش خود ایمنی در مسیر شنوایی می شود که باعث پاسخ التهابی در عصب می شود.
درمان این التهاب عصبی می تواند در درمان وزوز نیز موثر باشد.
مداخلات مبتنی بر صدا (صدا درمانی)
تحریک مغناطیسی
تحریک الکتریکی
فیزیوتراپی دستی
درمان آرامش بخش
درمان های مکمل و جایگزین(CAM)
مداخلات خودیاری و مداخلات پیچیده
طب سوزنی