چگونه اعتماد به نفس خود را تقویت کنیم
با استفاده از 10 روش کاربردی به فردی با اعتماد به نفس بالا تبدیل شوید
اعتماد به نفس دغدغه ی همه ی انسان هاست. خیلی از افراد نمی دانند که چگونه می توانند اعتماد به نفس خود را تقویت کنند و یا خیلی از افراد تصور می کنند وقتی اعتماد به نفس شکل می گیرد دیگر هیچ موقع نوسان پیدا نمی کند، در صورتی که اینگونه نیست. از دلایل نداشتن اعتماد به نفس می توان به حس ارزشمندی اشاره کرد که در زمان کودکی شکل می گیرد. کودک هنگامی که متولد می شود درکی از جهان پیرامون خود ندارد اما تا حدی برخی از خصائص و ویژگی ها از همان ابتدا در او نهادینه شده است که محیط اطراف در تقویت و تخریب آنها نقش مهمی دارند. ما در این مقاله قصد داریم به این موضوع بپردازیم که چه نکاتی وجود دارد که عمل کردن به آنها اعتماد به نفس را بالا می برد. با آکادمی بازار همراه باشید تا شما را با چند روش موثر جهت دستیابی به اعتماد به نفس آشنا کنیم تا سطح زندگی خود را از شرایط معمولی به حدی ایده آل برسانید.
1. آن چیزی که دوست دارید باشید را تصویرسازی کنید
تصویرسازی به این معناست که بتوانید تصویری از خودتان را در ذهنتان ببینید که دارید به خود افتخار می کنید. هنگامی که از کمبود اعتماد به نفس رنج می بریم، تصویر منفی از خودمان داریم که معمولا تصویری غلط است. تمرین کنید تا بتوانید یک تصویر فوق العاده از خودتان در حال دستیابی به اهداف، در ذهنتان بسازید.
2. خودتان را تایید کنید
ما بر مبنای تصویر ذهنی که از خودمان می سازیم، رفتار می کنیم، مسئله اینجاست که می توانیم با تغییر دیدگاهمان نسبت به خودمان، تغییرات پایداری را در خودمان به وجود آوریم. جملات تأکیدی، عباراتی مثبت و روحیه بخش هستند که ما به خودمان می گوییم. معمولا اگر بلند بگوییم به صورتی که خودمان صدای خودمان را بشنویم، تاثیر بسیار زیادی دارند. اگر چیزی را به صورت مداوم و پیوسته با خود تکرار کنیم، آن را باور خواهیم کرد. به عنوان مثال اگر ظاهر خودتان را دوست ندارید، تمرین کنید دفعه ی بعدی که جلوی آینه می روید راجع به چیزی که در خودتان دوست دارید یا به خاطر داشتن آن سپاسگزار هستید، فکر کنید.
تایید کردن خود
تایید کردن خود
3. کارهایی را که از آنها هراس دارید عملی کنید
اگر احساس عدم اطمینان می کنید، این را بدانید که دیگران نیز همین حس را دارند. مسئله را زیاد برای خودتان بزرگ نکنید و خودتان را دست کم نگیرید. شما از آنچه که تصور می کنید، بهتر هستید. بهترین راه برای شکستن دادن ترس، مواجه شدن با آن است. اگر روزانه کارهایی را انجام دهید که از آنها می ترسید، از هر تجربه اعتماد به نفس می گیرید و اعتماد به نفستان کم کم افزایش پیدا می کند. پس از حاشیه ی امن خودتان بیرون بیایید و با ترس هایتان مقابله کنید.
4. از منتقد درونی خودتان سوال بپرسید
یکی از ناخوشایند ترین نظراتی که دریافت می کنیم توسط خودمان و صدای منتقد درونی مان است. اگر اعتماد به نفستان کم است این احتمال وجود دارد که منتقد درونی شما به خوبی فعال شده و در جهت نادرستی حرکت می کند. استراتژی هایی مثل درمان شناختی رفتاری به شما کمک می کند که سوال هایی از منتقد درونی خود بپرسید و به دنبال مدارکی باشید که نشان دهد حرف هایش صحیح است یا نه.
5. چالش صد روزه نه شنیدن را عملی کنید
دلیل معروف شدن جین جیانگ این بود که با ترسش رو به رو شد به این صورت که او در طول صد روز عمداً درخواست های عجیب و غریب از مردم داشت تا آنها درخواستش را رد کنند. هدف او این بود که حساسیتش به طرد شدن را کاهش دهد، به دلیل اینکه بعد از یک ماجرای کاری به علت طرد شدن از طرف یک سرمایه گذار، بیش از توقعش ناراحت شده بود. رو به رو شدنبا ترس کار سختی نیست، ولی اگر می خواهید همراه با افزایش اعتماد به نفس کمی هم خوش بگذرانید، این کار به دردتان می خورد.
6. خودتان را آماده برنده شدن کنید
افراد زیادی نسبت به توانایی های خود دلسرد می شوند چون که آنها هدف های بسیار دشواری را برای خودشان انتخاب می کنند. برای اینکه بتوانید خیلی راحت موفق شوید با تعیین هدف های کوچک آغاز کنید. وقتی پ موفقیت های زیادی به دست آورید احساس خوبی نسبت به خودتان خواهید داشت و می توانید هدف های بزرگتری را برای خودتان انتخاب کنید. حتما لیستی از تمام دستاوردهایتان تهیه کنید تا هر چند وقت یکبار به خودتان یاد آور شوید که خوب پیش رفته اید.
به جای تمرکز روی لیست “کارهایی که باید انجام دهم” ، بهتر است زمانی را نیز به لیست “کارهایی که انجام داده ام” اختصاص دهید. تأمل روی کارهای برجسته ای که انجام داده اید و پروژه ها و اهدافی که به آنها دست پیدا کرده اید یک راه فوق العاده برای تقویت اعتماد به خودتان و مهارت هایتان است.
7. کمک به دیگران را فراموش نکنید
کمک به دیگران موجب می شود که خودمان را از یاد نبریم و قدر چیزهایی که داریم را بدانیم. علاوه بر آن کمک به دیگران برای ایجاد تغییری در زندگیشان، احساس خوبی به آدم می دهد. به جای تمرکز بر روی نقاط ضعف خودتان، داوطلب شوید که فردی را راهنمایی کنید یا به او درسی بدهید و به این ترتیب شاهد افزایش خود به خودی اعتماد به نفستان خواهید بود.
8. به خودتان اهمیت بدهید
اعتماد به نفس به سلامت و شرایط خوب جسمی، سلامت روحی و سلامت اجتماعی وابسته است. اگر از اندام تان راضی نیستید یا اکثرمواقع انرژی کمی دارید، مسلما نمی توانید احساس خوبی نسبت به خودتان داشته باشید.
برای ایجاد عادات ورزشی، غذایی و خواب مناسب وقت بگذارید و همچنین لباس های مناسب به تن کنید. با ساختن ظاهری مناسب اعتماد به نفستان افزایش پیدا می کند.
9. حد و مرز خودتان را مشخص کنید
نه گفتن را بیاوزید. به دیگران یاد بدهید که به حد و مرزهای شما احترام بگذارند. اگرلازم است، دوره هایی را بگذارنید بیاموزید چطور قاطعیت از خودتان نشان دهید و چگونه چیزهایی که می خواهید را طلب کنید. هرچقدر کنترل بیشتری روی زندگیتان داشته باشید، اعتماد به نفس بیشتری خواهید داشت.
اعتماد به نفس
اعتماد به نفس
10. خودتان را با دیگران برابر بدانید
کسانی که اعتماد به نفس کمی دارند دیگران را بهتر و با لیاقت تر از خودشان می دانند. به جای این دیدگاه، خودتان را به عنوان یک انسان و برابر با دیگران بدانید. آنها هیچ مزیت یا برتری بر شما ندارند. طرزفکر خود را تغییر دهید و دیدگاه تساوی را جایگزین آن کنید و کم کم شاهد پیشرفت و ارتقاء در اعتماد به نفس خود خواهید بود.