تفاوتهای روانشناختی زن و مرد
کلیپ تصویری | تفاوتهای روانشناختی زن و مرد
خاطره جالب علیرضا پناهیان از یک اردوی دانشجویی
شناسنامه
تولید: بیان معنوی
مدت زمان: 4:25
منبع: آخرین آمادگی برای ظهور؛ اصلاح مدیریت در خانواده و جامعه
متن:
اینقدر تفاوتهای روانشناختی بین زن و مرد الآن آشکار شده مردها کلنگرتر هستند، زنها جزءنگرتر هستند، این برای چه کاری بیشتری خوب است، آن برای چه کاری بیشتر خوب است؟ اینقدر تفاوتهای روانشناختی بین زن و مرد الآن آشکار شده این برای چه کاری بیشتر خوب است، آن برای چه کاری بیشتر خوب است؟
تفاوتهای روانشناختی زن و مرد، تفاوت در نقشها
تالکود یک چهرۀ برجسته است در مکتب کارکردگرایی در تحلیلش که برای تقسیم کار جنسیتی بین زن و شوهر است، این الگو را که «کسب درآمد و رهبری خانواده بر عهدۀ مرد است و وظایف خانهداری و کدبانوگری به عهدۀ زن میباشد» را بهترین الگو دانسته. این که اسلام نگفته که. بروید ازش بپرسید چرا؟ «چنانچه زن نقش نانآوری را به عهده گیرد خطر رقابت با شوهر پدید میآید. این امر برای وحدت و خانواده و هماهنگی خانواده بسیار زیانآور است. در هر نظام و سازمان انسانی میباید سلسله مراتب وجود داشته باشد و این سلسله مراتب در خانواده ضروری بوده میباید فردی از اعضای خانواده در نقش اول و در نقش فرماندهی باشد و خانواده را مدیریت کند.» میگوید روح زن و مرد بههم میریزد اینجوری نباشد.
یک بررسیهایی شده برای کودکان زیر پنج سال. «نتایج نشان میدهد پسرها بهطور معناداری انگیزۀ سلطۀ اجتماعی بیشتری از دختران دارند؛ در حالی که دختران در مهارتهای عاطفی اجتماعی خودتنظیمی نمرۀ بالاتری کسب کردهاند. دخترها ترجیح میدهند در گروههای کوچکتر بازی کنند و یک معمولاً یک دوست صمیمی درجهبندی شده دارند، ولی پسرها ترجیحشان این است که در گروه بزرگ بازی کنند به اعضای گروه بهطور یکسان نگاه میکنند. پسرها در بازیهای خودش ترجیح میدهند یک نقش در گروه به عهده بگیرند که ممکن است به درگیری بین آنها بیانجامد؛ ولی دخترها ترجیح میدهند با هم یک بازیای را انجام بدهند، درگیری ایجاد نشود. پسرها ترجیح میدهند دور از خانه بازی کنند، دخترها دوست دارند در حضور یک بزرگتر فعالیت کنند و بازی کنند.»
اینقدر تفاوتهای روانشناختی بین زن و مرد الآن آشکار شده حالا ویژگیهای زن چیست که دوست دارد یک مردی داشته باشد با قدرت بالا با قدرت پشتیبانی بالا، اینها دیگر چیزهایی نیست که ما الآن توی هیئت و توی منبر بنشینیم سرش صحبت بکنیم یکبار ما دانشگاه تهران رفته بودیم یک اردویی همه جور دختر و پسر بودند اصلاً اردوی مذهبی حزباللّهی نبود. اینها سؤال کردند، تفاوتهای زن و مرد در اسلام را گفتم. گفتم اصلاً نمیخواهد بروید سراغ تفاوتهای زن و مرد در اسلام. همهاش را درش را تعطیل کنید بگذارید کنار. خودتان تفاوتهای خودتان را با همدیگر میفهمید یا نه؟ دیگر حالا گفتند بعضیها آره یا بعضیها نه، گفتم شروع کنیم ما اینجا را تمرین کردن. یکی از سؤالهایی که کردم این بود. گفتم دختر خانمها شما دوست دارید شوهرهایتان حرف شما را گوش بدهند ولو شما را دوست نداشته باشند؟ گفتند نه، دوست داشتن برای ما مهم است. گفتم آنهایی که این حرف را میزنند دستشان را ببرند بالا. خب همه دارند میبینند دیگر، همه دستشان را بردند بالا. بعد همین سؤال را از آقایان کردم. گفتم آقایانها شما دوست دارید خانمهایتان حرفتان را گوش بدهند ولو شما را دوست نداشته باشند؟ همه خیلی رندانه گفتند بله. گفتم آنهایی که میگویند بله دستشان را ببرند بالا. دستشان را بردند بالا. بعد یک چند دقیقه همۀشان زدند زیر خنده. مرد برایش این، این مهم است که او ازش اطاعت بکند. زن برایش این مهم است که او بهش علاقه داشته باشد دلش میشکند اگر این علاقه نباشد
حالا یک خانمی یکوقت پیدا میشود که ماشاءالله خودش یک چی بگویم دیگر؟ یک آقا پسری هم پیدا میشود ماشاءالله گل است. چی بگویم دیگر؟
پسرها را بعضاً عین دخترها تربیت میکنیم، دخترها را بعضاً عین پسرها تربیت میکنیم. اینقدر تفاوتهای روانشناختی بین زن و مرد الآن آشکار شده این برای چه کاری بیشتر خوب است، آن برای چه کاری بیشتر خوب است؟
«آخرین آمادگی برای ظهور»