آموزش ترشی لبو , انار
آموزش ترشی لبو اناریکی از خوشمزه ترین ترشی های ایرانی ازمامان تی وی (پروانه جوادی)
مواد لازم :
چغندر : 4 تا 5 عدد متوسط
دانه انار : 1 لیوان
سرکه : 1 لیوان
آب لبو : 1 لیوان
نمک : 1 ق غ
شکر : 2 تا 3 ق غ
پودر گلپر ، فلفل قرمز ، سیاه دانه : به میزان لازم
طرز تهیه :
اول باید چغندرها رو بپزیم ، برای اینکار لازم نیست پوست و سر و ته چغندرها رو بگیریم ، ولی دقت کنیم خیلی خوب باید شسته بشن ، بعد از اینکه شستیم میزاریم تو قابلمه و یه مقدار آب میریزیم و میزاریم یکی دو ساعتی بپزن ، همینکه کارد توش راحت فرو بره یعنی پخته شده ، تو این فاصله روی دونه های انار نمک میپاشیم و میزاریم کنار .
وقتی چغندرها پخت اونا رو از آبشون جدا میکنیم و پوست میگیریم و خورد میکنیم ، اندازه تکه های لبو دلخواهه ولی دیگه خیلی بزرگ نباشه.
تو یه قابلمه به میزان مساوی آب لبو و سرکه میریزیم و میزاریم بجوشه ، برای سرکه خیلی تفاوتی نمیکنه چه نوعی باشه ولی اگه از سرکه سفید استفاده کنید بهتره که رنگش خیلی تغییر نکنه. ضمنا اگه دوست دارین ترشیتون ترش تر باشه میتونید به نسبت آب لبو رو کمتر بزارین و به همون مقدار سرکه اضافه کنید ، با نسبت مساوی خیلی ترش نمیشه ولی خوش خوراکتره.
وقتی جوشید لبوهای خورد شده و انارها رو بهش اضافه میکنیم و میزاریم یکی دو قل بزنه ، چون سرکه تنها ممکنه طعم خیلی تیزی داشته باشه یه کم شکر بهش اضافه کنید بهتره ، میزانش هم سلیقه ایه ، همون دو سه قاشق مقدار معمولشه.
در هر حال خیلی لازم نیست بجوشه در کل یکی دو دقیقه کافیه ، خاموش میکنیم و میزاریم کامل خنک بشه.
تو شیشه مناسب میریزیم و میزاریم تو یخچال.
یک هفته بعد قابل استفاده است ولی میتونید همون موقع هم نوش جان کنید.