آموزش طرز تهیه شامی ترش
مواد لازم اندازه مقدار / کالری
گوشت چرخ کرده ی گوساله کم چربی چهار صد گرم 100 گرم / 225 کالری
سیب زمینی متوسط پوست کنده پنج عدد 100 گرم / 75 کالری
پیاز درشت یک عدد 100 گرم / 5 کالری
زرده تخم مرغ دو عدد 100 گرم / 339 کالری
سبزی معطر کوکو ساطوری دو قاشق غذا خوری 100 گرم / 253 کالری
آرد نخودچی دو قاشق غذا خوری 100 گرم / 60 کالری
سماقِ کوبیده شده یک قاشق غذاخوری 100 گرم / 0 کالری
نمک، فلفل و زرد چوبه به دلخواه 100 گرم / 0 کالری
همچنین بخوانید :
کتلت گوشت
طرز تهیه کتلتشامی ، با دستور قدیمی و مامان بزرگی :
*. سیب زمینیها را پوست بگیرید و رنده کنید. اگر خیلی سیب زمینیهای آبداری بودند، آب آنرا با چلاندن جدا کنید و دور بریزید. همچنین پیاز را رنده کنید. بعد از آن تمامی مواد را در یک کاسه مخلوط کنید و بخوبی ورز بدین. از اینطریق مایه ی لطیفی بدست میاد که به پوست دست نمیچسبه و کار کردن با آن خیلی راحته. نحوهای که من بکار بردم این بود که این مایه را با استفاده از دستگاه غذا ساز و با تیغه ی چاقوییِ آن، درست کردم.
همچنین بخوانید :
کتلت برنج
*. عنی اول سیب زمینی ها، بعد پیاز را با استفاده از این دستگاه رنده کردم و بعد سایر مواد را به آن اضافه کردم حدود دو دقیقه دستگاه را روشن کردم و مایه خوبی بدست آوردم.شامیها را با دست فرم بدین، برای اینکه مغز پخت بشوند و همچنین وسط آنها متورم نشه، سوراخی در وسط آنها ایجاد کنید و در روغن مایع که بخوبی داغ شده، سرخ کنید. بیشتر از دو سوم سطح ماهیتابه را پر نکنید و کتلتها را بیشتر از یکبار، برنگردانید.
*. ضمناً اون روغن مایع را که میگفتم خواصِ روغن زیتون را دارد و در اروپا به "زیتون شمال" معروف است را من در ایران پیدا کردم. اسمش Canola oil بود و کمی گرونتر از روغن گّل آفتابگردان بود، اما ارزش دارد.
خواص پیاز :
*. پیاز خام فعالیت معده را زیاد می کند و در نتیجه ترشح اسید کلریدریک را تشدید می کند . بنبراین کسانیکه ناراحتی معده دارند ممکن است سوزش و درد در معده خود حس کنند . اینگونه اشخص باید پیاز پخته مصرف کنند که ترشحات دستگاه هاضمه را منظم کرده اشتها رازیاد و دل درد و نفخ معده را درمان می کند .