آموزش تهیه شیرینی نخودچی
در این پست آموزش چند مدل شیرینی خانگی معروف و خوشمزه را برای شما قرار داده ام این شیرینیها به مدت ۶ ماه قابل مصرف هستند و خراب نمی شوند.
نان برنجی نایینی شیرینی ترد و خوش عطری است که مورد علاقه اکثر افراد در هر سنی می باشد. اگر می خواهید از مهمانهای نوروزی تان با بهترین شیرینی ها پذیرایی کنید این شیرینی نائینی خوشمزه را هم درست کنید.
مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو شیرینی) :
آرد برنج مرغوب و خیلی نرم ۶ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۴۲ عدد
جوهر میوه ۲ قاشق مرباخوری
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
گلاب به مقدار لازم
طرز تهیه نان برنجی نایینی :آرد را در ظرف مناسبی می ریزیم. (هم ظرف و آرد ولرم باشند به عبارتی جایشان خیلی سرد نباشد.) هل را اضافه می کنیم. خوب با آرد مخلوط می کنیم.روغن را کمی روی حرارت می گذاریم (نباید داغ باشد) وسط آرد را باز کرده و تمام روغن را به یکباره به آن اضافه و خوب خوب روغن مالی می کنیم. دقت کنید که مواد را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید آن را مالش داد. آنقدر مالش می دهیم که روغن کاملا با آرد مخلوط شده و مخلوط بسیار نرمی بدست آید.شکر سائیده یا پودر قند را اضافه کرده و مجددا خوب خوب مالش می دهیم. هرچه بیشتر مالش بخورد شیرینی نرم تر و تردتر می شود.زرده تخم مرغ و گلاب را با همزن مخلوط کرده به مواد افزوده و مجدداً با مالش کاملا مخلوط می کنیم. هر چقدر خمیر سفت بود گلاب اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل که به دست بچسبد. به اندازه ای که بتوان به راحتی آن را گلوله کرد و بدون شکاف خوردن قالب زد. خمیر را حدود ۱۲ ساعت در جای معتدل قرار می دهیم.
از خمیر گلوله هایی درست کرده در سینی می چینیم. روی آن قالب می زنیم.سپس در فر متوسط داغ قرار می دهیم. (درجه حرارت پخت این شیرینی نسبت به نان شیرمال و نان شکری باید کمتر باشد.)(برای تزیین روی آن می توان قبل از داخل شدن در فر با تخم خرفه یا خلال پسته و بعد از بیرون آمدن از فر با قطره چکان آن را با یک قطره زعفران تزیین کرد.)وقتی پخت میگذاریم خوب سرد شود. سپس آنها را در ظرف مناسب می چینیم.
نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:
برای آرد برنج و گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.
روغن جامد و ریزدانه باشد.در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.
آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.
خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.
در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.
مواد باید همگی تازه باشند.
تهیه آرد برنج مرغوب :
برنج را ۲ روز خیس کرده و هر روز آبش را عوض می کنیم. روز سوم از آب کشیده و کوبیده و الک می کنیم. سپس آن را در محل دور از رفت و آمد و آفتاب خوب پهن می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر از الک ریز رد می کنیم.
لازم به ذکر است این شیرینی ها را می توان تا ۶ ماه در دمای مناسب نگهداری کرد.
_____________________________
روش پخت نان شکری یا شیرینی شکری نایینی برای عید نوروز
نان شکری هم از اون شیرینی نائینی هایخوش عطر و خوش طعمه که یه عصرونه مقوی و مناسب برای همه افراده. این شیرینی ها ماندگاری حدود ۶ ماه دارند.
مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو شیرینی):
آرد برنج مرغوب و خیلی نرم ۳ کیلو
آرد گندم مرغوب و الک شده ۳ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۳۰ عدد
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
جوهر میوه ۳ قاشق مرباخوری پر
جوهر جوش ۳ قاشق چایخوری سر پر
گلاب به مقدار لازم
آب نیمگرم
شیرینی شکری , نان شکری نائینی , شیرینی آردی نایینی
نمای قالب چوبی نان شکری یا شیرینی شکری از پهلو
طرز تهیه نان شکری :
آردها را در ظرف مناسبی می ریزیم. (هم ظرف و آرد ولرم باشند به عبارتی جایشان خیلی سرد نباشد.) هل و جوهر میوه و جوهر جوش را اضافه می کنیم. خوب با آرد مخلوط می کنیم.
روغن را کمی روی حرارت می گذاریم (نباید داغ باشد) وسط آردها را باز کرده و تمام روغن را به یکباره به آن اضافه و خوب خوب روغن مالی می کنیم. دقت کنید که هیچوقت مواد را مشت نزنید فقط مخلوط کردن مواد با چنگ زدن انجام شود چون در غیر اینصورت به روغن می افتد و شیرینی سفت می شود. آنقدر مالش می دهیم که روغن کاملا با آرد مخلوط شده و مخلوط بسیار نرمی بدست آید.
شکر سائیده یا پودر قند ا ضافه کرده و مجددا خوب خوب مالش می دهیم. هرچه بیشتر مالش بخورد شیرینی نرم تر و تردتر می شود.
زرده تخم مرغ و گلاب را با همزن مخلوط کرده به مواد افزوده و مجدداً با مالش کاملا مخلوط می کنیم. هر چقدر خمیر سفت بود آب نیمگرم وگلاب اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد و نه خیلی شل که به دست بچسبد. به اندازه ای که بتوان به راحتی آن را گلوله کرد و بدون شکاف خوردن قالب زد. خمیر را حدود ۱۲ ساعت در جای معتدل قرار می دهیم.
از خمیر گلوله هایی درست کرده در سینی می چینیم. روی آن قالب می زنیم.(برای تزیین روی آن می توان قبل از داخل شدن در فر با تخم غرفه یا خلال پسته و بعد از بیرون آمدن از فر باقطره چکان آن را با یک قطره زعفران تزیین کرد.)
سپس در فر متوسط داغ قرار می دهیم. بهتر است بعد از پخت نان شیرمال نان شکری ها در فر قرار گیرند وقتی پخت میگذاریم خوب سرد شود. سپس آنها را در ظرف مناسب می چینیم.
نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:
برای آرد برنج و گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.
روغن جامد و ریزدانه باشد.در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.
آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.
خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.
در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.
مواد باید همگی تازه باشند.
تهیه آرد برنج:
برنج را ۲ روز خیس کرده و هر روز آبش را عوض می کنیم. روز سوم از آب کشیده و کوبیده و الک می کنیم. سپس آن را در محل دور از رفت و آمد و آفتاب خوب پهن می کنیم تا کاملا خشک شود. پس از خشک شدن بار دیگر از الک ریز رد می کنیم.
لازم به ذکر است این شیرینی ها را می توان تا ۶ ماه در دمای مناسب نگهداری کرد.
__________________________________________________
دستور پخت نان نخودچی نایینی / شیرینی نخودچی عید نوروز
این نان نخودچی ها بسیار ترد و خوش طعم هستن. بعضی از شیرینی نخودچی ها روغن زیادی داره که وقت خوردن ته گلو حس میشه یا بعضی نان نخودی ها رنگ تیره دارن، اما این شیرینی اینجور نیست اگه طبق دستور و با دقت درست کنین هم زرد و خوشرنگ میشه و هم ترد و عالی.
مواد لازم:
آرد نخودچی خیلی نرم: ۵۰۰ گرم
پودر قند سائیده : ۲۵۰ گرم
روغن جامد: ۲۰۰ گرم
پودر هل به میزان دلخواه
پسته کوبیده : ۱۰۰ گرم
نان نخودچی , شیرینی نخودچی نائینی , نان نخودی
قالب نان نخودچی (جنس پلاستیکی آن هم هست)
طرز تهیه نان نخودچی شیرینی نوروزی :
روغن و پودر قند و هل را خوب با همزن می زنیم تا سفید رنگ شود. آرد نخودچی را به آن افزوده خوب مالش می دهیم.
خمیر را می گذاریم حدود ۲۰ ساعت بماند.
خمیر را به قطر دلخواه (یک و نیم تا دو سانت) روی سینی پهن کرده پسته کوبیده می پاشیم و فشار می دهیم تا در خمیر فرو رود.
سپس قالب زده و در سینی می چینیم.
سینی را در فر با حرارت ملایم(خیلی داغ نباشد) می گذاریم.
تا شیرینی سرد نشده آن را لق می کنیم یعنی با کاردک از سینی جدا می کنیم.
بعد که خوب سرد شد در ظرف مناسب می چینیم.
نان نخودچی , شیرینی نخودچی نائینی , نان نخودی
انگشتانه برای قالب زدن نان نخودچی (شیرینی مخصوص عید نوروز)
—————————————————————————
طرز تهیه نان شیرمال / شیرینی نوروزی نایین
نان شیرمال شیرینی خوشمزه ایه که هم به عنوان عصرانه میشه خورد هم برای صبحانه و چاشت نیمروز مناسبه. اگه با دقت ومطابق دستورو با مواد اولیه مرغوب درست بشه بسیار ترد و خوش طعم خواهد شد.
مواد لازم برای ۶ کیلو آرد (تقریباً ۱۲ کیلو نان شیرمال ):
آرد گندم خوب ۶ کیلو
روغن جامد مخصوص (روغن کاملا جامد و ریز دانه باشد) ۳ کیلو یک قاشق بزرگ کسر شود
پودر قند (یا شکر سائیده) ۲ کیلو و ۴۰۰ گرم
زرده تخم مرغ ۱۸ عدد
جوهر میوه ۳ قاشق مرباخوری پر
جوهر جوش ۳ قاشق چایخوری
پودر هل ۲ قاشق سوپ خوری (البته میزان آن را می توانید به دلخواه کم یا زیاد نمائید)
گلاب به مقدار لازم
آب نیم گرم به مقدار لازم
طرز تهیه :
آرد الک شده را در ظرف مناسبی که خیلی یخ نباشد می ریزیم. جوهر میوه، جوهر جوش و هل را با آرد کاملاً مخلوط می کنیم.
روغن را گرم نموده (داغ نشود، نیمگرم باشد) وسط آرد را خالی و گود کرده روغن را در آن ریخته و به خوبی آرد را روغن مالی می کنیم. (خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا شیرینی سفت نشود)
وقتی آرد و روغن کاملا با هم مخلوط شد شیرینی را اضافه و مجدداً مالش می دهیم تا مخلوط شوند.
زرده تخم مرغ را با همزن می زنیم تا کف کرده و سفید رنگ شود سپس کمی گلاب و آب نیمگرم افزوده و هم زده و به مواد می افزائیم و مالش می دهیم. تا بدست آمدن خمیر نرم آب و گلاب نیمگرم اضافه می کنیم. خمیر نه خیلی سفت باشد که ترک بردارد و نه خیلی شل که به سینی بچسبد. خمیر را چند ساعت در جای معتدل میگذاریم.
از خمیر گلوله های کوچک برداشته، کنجد زده و روی سینی می چینیم. با قالب مخصوص نقش می گذاریم. پس از پرشدن سینی آن را در فر داغ قرار داده و مرتب سر می زنیم. وقتی زیرش قرمز شد از فر در می آوریم. تا نیم گرم است با کاردک از سینی جدا کرده یا به اصطلاح لق می کنیم و می گذاریم سرد شود. سپس در ظرف مناسب می چینیم.
توجه:
اگر آرد مرغوب نباشد خمیر حالت کشی پیدا کرده و یا پشت آن گود می شود. اگر روغن هم مرغوب نباشد از خمیر جدا شده و روی خمیر لایه ای روغن می ایستد و شیرینی سفت می شود.
نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی
قالب نان شیرمال
(کار با این قالب کمی سخته چون باید شیرینی را بعد از قالب زدن به سینی پخت منتقل کرد.)
نان شیرمال , شیرینی نوروزی , شیرینی نایینی
قالب نان شیرمال
(کار با این قالب بسیار راحته چون شیرینی را داخل سینی میشه قالب زد)
نکات مهم در تهیه شیرینی مرغوب:
آرد گندم حتماً از الک خیلی ریز تخت استفاده شود.
روغن جامد و ریزدانه باشد. در صورتی که روغن نیمه جامد است یک سوم وزن آن را روغن جامد قنادی و دو سوم مابقی از روغن نیمه جامد باشد که البته سعی کنید از قسمتهای جامد استفاده شود.
آرد برنج را خودتان از برنج شمال خوب تهیه کنید.
خمیر شیرینی را نباید مثل خمیر نان مشت و مال داد بلکه باید مالش داد تا روغن از آن جدا نشده و شیرینی سفت نشود.
در اندازه گیری ها نهایت دقت انجام گیرد تا کیفیت شیرینی ها خوب شود.
مواد باید همگی تازه باشند
_____________________________________________________
طرز تهیه حاج بادام / شیرینی عید خوشمزه نائین
حاج بادام این شیرینی کوچیک و لذیذ طرفدارهای زیادی داره و به روش های متفاوتی پخته میشه . روشی که درادامه تقدیمتون میشه مخصوص شهرستان نائینه و بسیار خوشمزس.
مواد لازم برای تهیه حاج بادام :
مغز بادام پوست گرفته یک کیلو
آرد برنج ۱۰۰ گرم
قند یک کیلو
یک قاشق مرباخوری پر جوهر میوه و یک قاشق سرصاف جوش شیرین
زرده تخم مرغ: تا اندازه ای که خمیر آماده شود
پودر هل به میزان دلخواه
طرز تهیه حاج بادام :
مغز بادام و قند را مساوی هم می کوبیم و از الک رد می کنیم. پودر هل نرم و الک شده، جوهر میوه و جوهر جوش را اضافه کرده و زرده تخم مرغ ها را چند تا چند تا اضافه می کنیم و مالش می دهیم تا خمیر آماده شود. خمیر باید سفت باشد وگرنه در فر وا می رود.
خمیر را گلوله های کوچک کرده یا لوله می کنیم و تکه تکه می بریم. در سینی چیده و در فر ملایم قرار می دهیم. فر داغ نباشد. مراقب باشید رنگ حاج بادام هایتان تیره نشود.
برای پوست گرفتن بادام به این روش عمل کنید:
ابتدا مغز بادام را در آب سرد خیس میکنیم تا وقتی که پوست آن نرم شود،
سپس روی آنها آب جوش میریزیم. اختلاف دما سبب میشود که پوست بادامها که نرم شده بود ترک بردارد و جدا کردن آن راحتتر شود.
سپس مغزها را آبکش میکنیم و پس از اینکه آب آن کاملاً گرفته شد، روی یک پارچه تمیز پهن میکنیم و میگذاریم تا خشک شود.