خورشت ناردونی ویژه شب یلدا
روش پختن خورش ناردون
هر جای ایران که باشیم، انار یکی از میوه های اصلی شب یلداست. اما اگه تو شمال کشور و تو مازندران باشیم، غذای اصلی شام یلدا هم با انار درست می شه. “کرک انار تیم پهلو” اسم این غذاست و چون جز شمالی ها کسی نمی تونه اسمش رو سریع به یاد بیاره، به اسم خورش ناردون هم معروف شده. این غذا با مرغ یا با گوشت پرندههای بومی مثل اردک و مرغابی درست می شه.
اگه می خواهید این غذا رو شب یلدا درست کنید به این مواد نیاز دارید:
• یه مرغ چاق و چله•یه پیاز درشت• سه تا انار ترش دون شده• ادویه (فلفل، زردچوبه، دارچین) و نمک• اگه دوست داشته باشید مقداری بادمجون سرخ شده برای کنار غذا
خورش ناردون
خورش ناردون شمالی
طرز تهیه خورش ناردون
– مرغ رو با کمی ادویه، پیاز و یه حبه سیر بپزید. تو این مدت پیاز رو ریز و سرخ کنید و وقتی پیاز طلایی شد دونه های انار رو بریزید توش و تفت بدید، اگه انارتون به اندازه کافی سرخ نبود، می تونید یک قاشق رب انار یا رب گوجه فرنگی بهش اضافه کنید.
– حالا مرغ پخته شده رو توی فر بذارید یا سرخ کنید.
– بذارید مایه انار تون آروم بپزه و غلیظ بشه. برای اینکه رنگ خورش تغییر نکنه روی تابه در نذارید. غلظت آب خورش باید مثل فسنجون بشه.
– وقتی خورش جا افتاد اونو کف ظرف بریزید و مرغ رو روش بذارید. اگه دوست داشته باشید، می تونید بادمجون های سرخ شده رو هم کنارش بچینید.
بیشتر بدانید چه کسانی نباید آب انار بخورند؟
یک پژوهشگر طب سنتی اظهار کرد: انار ترش طبعی سرد و خشک و انارشیرین مزاجی سرد و معتدل دارد و این میوه حاوی ویتامین هایی مانند A، E، C و اسید فولیک است. همچنین خاصیت آنتی اکسیدانی انار ۳ برابر چای سبز است و آب انار از تجمع پلاکت ها در عروق خونی جلوگیری می نماید.
مصرف این میوه برای افرادی که دچار خارش بدن هستند و طبع گرم دارند توصیه می شود همچنین رب انار خاصیت چاق کنندگی دارد بنابراین مصرف آن برای افراد لاغر مفید است. در دوران بارداری هم مصرف انار باعث زیبایی چهره نوزاد می شود و مصرف رب انار هم از ویار حاملگی جلوگیری می کند و آب انار در زمان بارداری مانع از آسیب رسیدن به مغز جنین می شود.
مصرف بیش از حد انار و رب انار سبب یبوست می شود بنابراین مصرف انار همراه با هسته های آن در مبتلایان به اسهال مفید است و زیاده روی در مصرف انار ترش هورمون های مردانه را کاهش می دهد.