طرز تهیه ماهی شکم پرو طریقه صحیح از بین بردن کامل بوی زخم ماهی
اگر ماهی ها را به درستی مزه دار کنید طعم آن ها چند برابر خوشمزه می شود و هیچ آثاری هم از بوی بد آن نخواهید دید در ادامه با روش های مزه دار کردن ماهی ها بیشتر آشنا می شویم
بی شک ماهی ها و آبزیان بهترین مواد غذایی برای افراد در هر سنی هستند گاهی خیلی از افراد به دلیل بوی بد ماهی رغبتی به خوردن آن پیدا نمی کنند اما ما در این مطلب از پرشین وی روش های مزه دارکردن ماهی ها به روش های مختلف وخوشمزه را به شما عزیزان آموزش خواهیم داد روش پخت ماهی بدون بو با کمترین امکانات و با مواد قابل دسترس در ادامه همراه ما باشید
پخت ماهی بدون بو
روش های پخت ماهی به انواع مختلف می باشد که ساده ترین آن به این ترتیب است که بعد از شستن ماهی می گذاریم که آب ماهی کشیده شود. بعد در مخلوط تخم مرغ، نمک و زعفران و کمی فلفل ماهی را می خوابانیم در حدود ۳ ساعت باشد بعد آن را سرخ می کنیم.
توجه داشته باشید که ماهی را قبل از خواباندن در مواد به تکه های مناسب تقسیم کنید. من در اینجا دو روش دیگر و متنوع برای پخت ماهی را توضیح می دهم : کتلت ماهی مواد لازم برای چهار نفر ماهی چرخ کرده ۱ کیلوگرم سیب زمینی پخته و رنده شده ۲ عدد متوسط سیب زمینی خام و رنده شده ۳ عدد پیاز رنده شده ۱عدد سیر رنده شده ۱ قا شق سوپخوری آبلیمو یک چهارم پیمانه پیاز ساتوری شده یک چهارم پیمانه تخم مرغ ۲ عدد نمک و فلفل و روغن به میزان لازم ادویه ۱ قا شق چایخوری طرز تهیه ماهـی چرخ شده را داخل یک کاسه بزرگ ریخته و به ترتیب پیاز رنده شده، سیر،سیب زمینی پخته و خام رنده شده،آبلیمو،پیـازچه ساتوری شده،تخم مرغ ها و نمک و فلفل را بیفزایید . این مخلوط را خوب ورز دهید تا تمام مواد به صورت کامل با هم مخلوط شوند.
روغن را داخل تابه ریخته روی حرارت قراردهید تا گرم شود.از مخلوط آماده به اندازه یک نارنگی کوچـک برداشته به کمک دست آن را به صورت بیضی فرم دهید و در روغـن سرخ کنید.
پخت ماهی بدون بو
روش مزه دار کردن ماهی به سبک جنوبی ها
کتلتهای سرخ شده را در دیس مناسب قراردهید و اطراف آن را با گوجه فرنگی و سبزیجات تزئین نمایید ته چین ماهی فیله ماهی متوسط : ۵ تکه آرد سوخاری یا آرد نخودچی و یا آرد ذرت : به میزان لازم زعفران یا رنگ خوراکی روغن ذرت یا زیتون یا سویا آبلیمو ، آب نارنج : ۱ فنجان پیاز : ۲ عدد متوسط تخم مرغ : ۱ عدد بزرگ مغز گردو : ۲ قاشق غذا خوری زیره : به میزان لازم برنج به مقدار کافی
طرز تهیه ته چین ماهی:
برای درست کردن ته چین ماهی تعدادی ماهی گوشتی شبیه شیر ، ماهر ، سنگسر و یا ماهیان پرورشی تهیه کرده آنها را به صورت فیله در آورده بعد مقداری آرد سوخاری یا آرد نخودچی و یا آرد ذرت را در ظرفی می ریزند .
سپس به میزان لازم زعفران یا رنگ مجاز خوراکی ، روغن ذرت یا زیتون یا سویا یا مایع ، یک فنجان آبلیمو و یا آب نارنج ، پیاز رنده شده ، تخم مرغ که خوب زده شده باشد به نحوی که سفید رنگ شده باشد مغز گردوی کوبیده و مقداری زیره را درون ظرف ریخته و با هم مخلوط می کنند تا به صورت مایه ای تهیه شود . مایع در جای خنک نگهداری شود .
سپس برنج را به صورت چلو تهیه کرده و در ظرف دیگر روغن می ریزند و داغ می کنند و به اندازه یک انگشت روی روغن برنج می ریزند و پهن می کنند سپس فیله یا گوشت ماهی را روی برنج ها می چینند . اگر ماهی زیاد باشد روی هم میگذارند . سپس مایه ای را که آماده کرده و کنار گذاشته اند روی ماهیها می ریزند و بقیه برنج را داخل دیگ روی ماهی ها سرازیر می کنند . و چلو ته چین ماهی را دم می دهند و روی دیگ سرپوش و دمکش می گذارند تا در حرارت ملایمی دم بکشد وقتی برنج دم کشید و آماده شد ، آن را درون ظرف ریخته و سرسفره می آورند
بیشتر بدانید از نکاتی که در خوشمزه شدن ماهی تاثیر گذارند:
۱٫ نحوه آب شدن ماهی یخ زده هم در کیفیت پخت آن بسیار تاثیرگذار است. برای اینکه ماهی هنگام پختن مزه واقعی خود را بدهد و از بوی بد آن خبری نباشد بهتر است که ماهی را درون شیر یا دلستر قرار داده و به آن اجازه دهید که یخش آب شده و آماده طبخ گردد.
۲٫ حتما ماهی را نیم ساعت قبل از پختن یا سرخ کردن طعم دار کنید گذشتن زمان بیشتر باعث می شود ماهی طعم واقعی نداشته و بیشتر طعم ادویه جات مورد استفاده را بدهد.
۳٫ در استفاده از پیاز و سیر جهت طعم دار کردن ماهی بهتر است آب آن را گرفته و ادویه جات دیگر را درون آب سیر و پیاز رنده شده ریخته و ماهی را با آن طعم دارد نمائید.
۴٫ حتما به خاطر داشته باشید جهت مزه دار کردن ماهی، ماهی به مواد آغشته گردد آنها را هرگز در آبلیمو یا دیگر مواد غوطه ور نسازید، فقط دو طرف ماهی را به مواد آغشته نمائید.
۵٫ ماهیان دریایی جنوب دارای تنوع گونه ای بسیاری هستند و می توان آن ها را به شیوه های متفاوت کباب، سرخ کردن، شکم پر و هواری تهیه نمود. برای ماهیان دریای جنوب شیوه های مختلفی جهت طعم دار کردن وجود دارد که ماهی دریا آن ها را به شما پیشنهاد می دهد.
پخت ماهی بدون بو
پخت ماهی بدون بو
طعم دار کردن ماهیان جنوب
بهترین روش برای از بین بردن بوی زخم ماهی طعم دار کردن آن است .یکی از روش های پرکاربرد و معمول آغشته کردن ماهی به مخلوطی پودری شامل پودر زردچوبه پودر سیر نمک و فلفل سیاه به تنهایی یا به همراه آرد سفید است. پخت ماهی بدون بو در شیوه طعم دارکردن جنوبی علاوه بر استفاده از مواد ذکر شده از ادویه کاری مخصوص ماهی استفاده می شود که به ماهی طعمی بی نظیر می دهد.
برای این منظور ماهی را به آبلیمو و نمک آغشته نموده، سپس آب پیاز و سیر را با زردچوبه و فلفل سیاه مخلوط کرده و روی ماهی ها می ریزیم. در پایان هم زعفران غلیظ دم کرده را بر روی ماهی ریخته و دو طرف ماهی را کاملا به آن آغشته می کنیم پخت ماهی بدون بو . یکی دیگر از شیوه ها جهت طعم دادن به ماهی مزه دار کردن روغنی است که می خواهیم ماهی را درون آن سرخ کنیم. برای این کار پس از داغ شدن روغن درون ماهیتابه ورقه هایی از پیاز، سیر و زنجبیل تازه و یا نصف قاشق چای خوری از پودر آن را درون روغن ریخته و سپس ماهی را درون آن سرخ کنید