طرز تهیه گوش فیل با تمام نکات مهم
انسان صبور و شکیبا پیروزی را از دست نمیدهد ، اگرچه زمان آن طولانی شود.امام علی (ع)(میزان الحکمه)
سلام به روی ماهتون یک شیرینی خوشمزه و پرطرفدار که در روزهای آتی هم که ماه رمصان نزدیکه خیلی طرفدار داره ??. من که خیلی دوسش دارم .
تخم مرغ ۱ عدد
کره یا روغن جامد ۵۰ گرم (حدودا ۲ ق غ)
ماست ۵۰ گرم ( حدودا ۲ ق غ)
آرد سفید تقریبا ۲۰۰ گرم ( تقریبا یک و یک سوم لیوان)
بیکینگ پودر ۴ گرم ( ۱ تا ۱.۵ ق چ)
شربت بار ۲۰ گرم ( ۱ تا ۲ ق غ)
برای شهد : شکر ۲ لیوان
آب ۱ لیوان
گلاب یک چهارم لیوان،
جوهر لیمو ۱/۴ ق چ( یا آب لیمو ۱ ق م)
زعفران به میزان لازم
گلوکز ( گلوکز در لوازم قنادی فروشی ها هست باعث شفافیت شهد و خوب قوام اومدنش میشه و همچنین باعث ترد شدن زولبیا و بامیه و گوش فیل و … میشه) ۱ ق م
برای تهیه شهد(شربت) : شکر و آب رو داخل ظرفی ریختم و گذاشتم روی حرارت ملایم . اصلا قاشق بهش نزدم تا شکر بجوشه و بعد بهش جوهر لیمو و گلوکز ( گلوکز بودنی خیلی خوبه اگر ندارید میشه ولی واقعا کیفیت با گلوکز یک چیز دیگه است )رو اضافه کردم . حدودا ۱۰ الی ۱۵ دقیقه موند ، دیواره های قابلمه هم که شکرک می زد رو با قلمو که آغشته به اب لیمو بود پاک کردم و در اواخر بهش زعفران و گلاب رو اضافه کردم . شربت قوام کافی داشت از حرارت برداشتم.
برای خمیر: مواد به دمای محیط برسه .تخم مرغ و شربت بار ( همون شربتی که اولش درست کردم)و کره نرم رو داخل طرفی ریختم . داخل ماست بیکینگ پودر ریختم و حالت کفی میشه این نشان دهنده سالم بودن بیکینگ پودر هستش و داخلش ریختم و مخلوط کردم . آرد الک شده رو هم کم کم داخلش ریختم . میزان آرد تقریبی هستش . خمیر نرمی به دست میاد . داخل کیسه فریزر در محیط نزدیک دو ساعت استراحت قرار دادم .
بعد خمیر رو با وردنه باز کردم . قطر خمیر نه خیلی نازک و نه خیلی کلفت باشه . هر طرح و شکلی می تونید برش بدبد . من به شول لوزی برش دادم .
داخل ظرفی روغن ریختم و ردی حرارت ملایم قرار دادم تا داغ بشه و از خمیر داخلش انداختم و سرخ کردن کامل و خوب سرخ بشه . بعد گوش فیل ها رو که همون طور گرم هست از روغن بیرون آوردم و بلافاصله داخل شربتی که خنک هست انداختم . اینکه چه قدر توی شربت بمونه بستگی به خودتون داره چه قدر شیرین دوست داشته باشید و بعد از شربت خارج کردم .
حدودا هم نزدیک ۶۰۰ ، ۷۰۰ گرم گوش فیل داریم .