طرز تهیه سمنوی خانگی بسیار خوشمزه
دستور تهیه 😕
در تهیه سمنو هیچ شیره و شکری استفاده نمیشه شیرینیش از عصاره جوانه گندمه و به همین خاطر خیلی مقوی و پر خاصیته
با اینکه درست کردنش زمان بره ولی خیلی لذت بخشه
و اگه نکاتش رو رعایت کنید نتیجه عالی میشه و خیلی بهتر از سمنوی بازاری میشه
من نیم کیلو گندم رو درست کردم
شماهم به نسبت میتونید
مواد رو کم و زیاد کنید
۵۰۰ گرم گندم
سه برابر ارد یعنی ۱/۵ کیلو آرد
مقداری آب (برای این اندازه حدود ۴ لیتر)
گندمی رو باید بخرید که مخصوص سمنو هست و جوانش شیرینتر و توش شکسته نداشته باشه و قابلیت سبز شدن
رو داشته باشه
گندم رو خوب پاک کردم و شستم و روی گندمها اب سرد ریختم تا حدی که دو بند انگشت روی گندمهارو اب بگیره
دو روز خیس کردم و هی اب گندمهارو عوض کردم و بعد داخل ابکش یه پارچه تمیز انداختم و گندمهارو تو پارچه ریختم و روش رو پوشوندم و مرتب خیس کردم پارچه همیشه باید مرطوب باشه
بعد اینکه مثل فیلم جوانه زدن داخل سینی پهن کردم و روی جوانه هارو پارچه گشیدم و هی با ابپاش مرطوب کردم
بعد چند روز گندمها ریشه میزنند و رنگشون نقره ای میشه
و رنگ گندمها باید سبز روشن باشه اگه زیاد سبز بشه سمنو تلخ میشه اگه کمتر رشد کنن رنگ سمنو روشن میشه
گندمهای سبز شده رو با دست تکه کردم و زیر اب خوب شستم و بعد با کمی اب داخل مخلوط کن ریختم و میکس کردم
جوانه های میکس شده رو از صافی رد کردم و با دست محکم فشار دادم
تا عصارش خارج بشه
تفاله هارو تو یه کاسه پر اب انداختم و دوباره تو ابکش ریختم و با دست فشار دادم تا باز عصارش خارج بشه
تفاله هارو کنار گذاشتم و داخل ابش
ارد رو اضافه کردم و مخلوط کردم و از صافی رد کردم تا صاف و یکدست بشه
قابلمه رو روی حرارت متوسط گذاشتم و مدام هم زدم چون نشاسته گندم زود ته نشین میشه و ته میگیره
تا موقع جوشیدن مدام هم زدم
بعد لازم نیست مدام هم زد گهگاهی هم بزنید کافیه
و بعد غلیظ شدن دم کنی گذاشتم و حرارت رو کم کردم و ۲ ساعت اجازه دادم سمنو دم بکشه و رنگش تیره بشه (گاهی هم زدم)
میتونید داخل سمنو از مغز بادام استفاده کنید ولی چون خونواده من دوس ندارن من نریختم
برا میکس گندم از مخلوط کن غذاساز یا چرخ گوشت هم میتونید استفاده کنید
.