طرز تهیه نان پیده ترکیه مخصوص ماه رمضان
سلام به همگی عزیزای دل
پیده یکی از نان های معروف کشور ترکیه است که به طور معمول در ماه رمضان پخت میکنند بسیار کم شیرینه و میتواند گزینه مناسبی برای صبحانه و عصرانه باشه
گفتم اینم به کلکسیون نون های پیج اضافه کنم☺️
باشد که کامروا شوییید❤️
"نان پیده رمضان"
مایه خمیر 1 قاشق غذاخوری
شکر 1 قاشق غذاخوری
آب ولرم نصف پیمانه
شیر ولرم 1 پیمانه
روغن مایع یک سوم پیمانه
آرد چند منظوره حدود 3 پیمانه یا همون آرد کیک
نمک 1 قاشق چایخوری
زرده تخم مرغ 1 عدد برای رومال نان
کنجد برای روی نان
خمیر مایه ، شکر و آب ولرم را در ظرفی ریخته روی ظرف را پوشانده 15 دقیقه صبر کنید تا عمل بیاد
حالا شیر ولرم ، نمک و روغن را به خمیر مایه عمل آمده اضافه کنید
و کم کم آرد الک شده را روی آن اضافه کرده با خمیر زن و یا با قاشق هم بزنین وقتی خمیر غلیظ شد با دست خوب ورز بدین تا خمیر لطیف و منسجمی به دست بیاد که به دست نمیچسبه و در عین حال لطیف و نرمه
خمیرش حالت چسبنده داره و فقط با ورز دادن این حالت از بین میره بعد از 10 تا 15 دقیقه که وی سطح کار وزش دادین
حالا خمیر آماده شده را به کاسه ی تمیز انتقال بدین روشو با سلیفون بپوشانید و یک ساعت و نیم داخل محیط آشپزخانه قرار بدین تا استراحت کنه
حجم خمیر دو برابر شده و آماده ی چونه گرفتن
به اندازه دلخواه چونه بگیرین
و روی کاغذ روغنی یا روی سینی فرتون بازش کنین و مثل شکل دستتونو با آب خیس کنین و روی نان شکل ایجاد کنید
حالا با کیسه روی نان را پوشانده و 20 دقیقه دیگر استراحت دهید
پس از 20 دقیقه زرده هم زده را با برس رومال کرده کنجد بپاشید و در فر از قبل گرم شده با حرارت 180 درجه حدود 20 تا 25 دقیقه بپزید میتونین چند دقیقه آخر گریل را هم روشن کنین بستگی به قلق فرتون داره زمان پخت تقریبیه میتونین تو زرده رومال کمی زعفران دم کرده هم بریزین برای خوشرنگ تر شدن
بعد از پخت از فر خارج کرده بلافاصله پارچه روش بندازین تا کم کم از حرارت بیفته وگرنه خشک میشه
نوش جان❤